Svenska Spel

Förlust i första försäsongsmatchen

Publicerad: 2017-08-09 21:05

Ikväll var det dags för laget att göra ett första test för att se hur formen är. För motståndet stod BIK Karlskoga som bjöd in till match i Nobelhallen. 

Försäsongens 20 första minuter var relativt jämna där båda lagen skapade några chanser, för hemmalaget dröjde det bara knappt sex minuter innan Adam Byström-Johansson kunde ge sitt lag ledningen, assisterad av Fredrik Höggren

Under inledningen av den andra perioden var det ett böljande spel där inget av lagen riktigt lyckades få till något ordnat spel. Efter åtta minuters spel såg det ut som att kvitteringen var ett faktum när Jens Hellgren hittade rätt men domaren dömde bort målet på grund av att det var offside i målgården. 

Ett par minuter senare fick Vita Hästen chansen att spela powerplay och även om man fick bra fart på pucken så lyckades man inte fullt ut. Strax efter powerplayspelet var det dock dags för BIK Karlskoga att utöka sin ledning när Henrik Rommel hittade fram till Simon Mattsson som kunde överlista Pontus Sjögren. Målet gav hemmalaget ny energi och under den avslutande delen av perioden spenderades till stor del i gästernas zon. 

I den tredje perioden var siktet inställt på att få till en reducering och skapa lite spänning men hemmalaget hade andra planer, först hittade nyförvärvet Daniel Brissle rätt och dryga minuten senare satte Jacob Lundegård 4-0, assisterad av Daniel Bernhardt som även han är en ny bekantskap i Nobelhallen.

Lundegårds mål blev kvällens sista och hemmalaget tar därmed hem säsongens första seger medans Vita Hästen får sikta in sig på nästa match som spelas nästa onsdag då Västerås står för motståndet.

MATCHFAKTA
BIK Karlskoga - Vita Hästen: 4-0 (1-0,1-0,2-0)
1-0 (5:54) Adam Byström Johansson (Fredrik Höggren)
2-0 (35:06) Simon Mattsson (Henrik Rommel, Patrik Parkkonen)
3-0 (47:00) Erik Brissle (Gustaf Thorell, Patrik Parkkonen)
4-0 (48:11) Jacob Lundegård (Daniel Bernhardt, Oliver Eklind)
Skott: 18-26 (5-9,7-10,6-7) 

 

 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB