Svenska Spel

Viktiga poäng mot Tingsryd

Publicerad: 2017-02-04 18:16

Viktiga poäng stod på spel när Tingsryd kom på besök till Himmelstalundshallen. 

Den första perioden innehöll inga mål men det saknades inte chanser under inledningen av matchen. Hemmalaget hade ett litet spelövertag men Tingsryd var långt ifrån ofarliga och det kändes som en relativt öppen historia inför den andra perioden.
 
En dryg minut in i den andra perioden var Hästen nära att ta ledningen när Marcus Eriksson hittade fram till Tobias Liljendahl men i det läget var Niklas Rubin med på noterna. Tingsryd kom igenom vid några tillfällen, bland annat genom Hannes Johansson som hade två bra lägen men publiken fick vänta på att se kvällens första mål.
 
Gästerna fick inleda den tredje perioden med att spela powerplay men man fick inte riktigt till spelet medans Daniel Josefsson satt i utvisningsbåset. De kommande minuterna präglades av ett böljande spel där inget av lagen lyckades skapa någon rejäl press. Under slutet av perioden blev tempot betydligt lägre och siktet började ställas in mot förlängningen.
 
I förlängningen fick gästernas Johan Eriksson ett kanonläge att avgöra matchen men Pontus Sjögren stod för en fin räddning och istället blev det Vita Hästen som fick jubla när August Gunnarsson hittade fram till Emil Eriksson som i sin tur kunde säkra två viktiga poäng till hemmalaget.
 
MATCHFAKTA
Vita Hästen - Tingsryd: 1-0 (0-0,0-0,0-0,1-0)
1-0, Emil Eriksson (Gunnarsson,Josefsson)
Skott: 39-24 (11-6,11-8,14-9,3-1)
Utvisningsminuter: 2-4
Domare: Richard Magnusson, Jimmy Andersson & Henrik Persson.
 
Publik: 2534 (Himmelstalundshallen, Norrköping) 

 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB