Svenska Spel

Vinst mot Björklöven

Publicerad: 2017-02-15 21:39

En fyra matcher lång bortaturné inleddes med en resa upp till Umeå, där Björklöven stod för motståndet. 

Björklöven brukar ha mycket av spelet när man är på hemmaplan och laget skapade en del bra chanser under den första perioden, man fick även chansen att spela ett antal powerplay men det gav ingen utdelning. När det återstod lite drygt fyra minuter av perioden var det Hästens tur att spela med en man mer på isen och då lyckades Kruise Reddick ge sitt lag ledningen.
 
Ett par minuter senare fick man åter spela powerplay och även den här gången skulle laget lyckas, nu var det Mattias Kalin som hittade rätt. Hästen såg ut att få gå till pausvila med en tvåmålsledning men med elva sekunder kvar att spela reducerade Björklöven via Jesper Thörnberg.
 
Hemmalaget hade mycket puck och skapade många chanser i den andra perioden men Pontus Sjögren stoppade alla puckar som kom flygande. Istället var det Vita Hästen som stod för periodens enda mål, den här gången var det Marcus Eriksson som var sist på pucken och läget såg därmed ljust ut inför avslutningen av matchen.
 
I början på den tredje perioden fick Björklöven en bra möjlighet att få till en viktig reducering men Tobias Hage lyckades inte få in straffen bakom Pontus Sjögren och jakten på mål fick gå vidare för hemmalaget. En kort stund efter straffen passade Tobias Liljendahl på att utöka ledningen till 1-4 ,vilket var forwardens elfte mål för säsongen, i powerplay.
 
Några minuter efter Liljendahls mål reducerade Axel Ottosson till 2-4 och i samma stund tändes en gnista av hopp hos hemmapubliken. Ottossons mål blev kvällens sista och Vita Hästen tar med sig tre väldigt viktiga poäng.
 
Nästa match spelas på lördag då en resa ner till Västervik står på agendan.
 
MATCHFAKTA
Björklöven - Vita Hästen: 2-4 (1-2,0-1,1-1)
0-1, Kruise Reddick (Gunnarsson, Rowley)
0-2, Mattias Kalin (Åkerström, Samuelsson)
1-2, Jesper Thörnberg (Högberg, Karlsson)
1-3, Marcus Eriksson (Liljendahl, Samuelsson)
1-4, Tobias Liljendahl (Mitman, Rowley)
2-4, Axel Ottosson (Pukka, Thörnberg)
Skott: 35-16 (9-10,13-1,13-5)
Utvisningsminuter: 12-10
Domare: David Bergman, Marcus Olsson & Fredrik Bäckström. 
Publik: 3553 (T3 Center, Umeå)
 
KVÄLLENS ÖVRIGA RESULTAT
AIK - BIK Karlskoga: 2-1
IK Oskarshamn - Almtuna: 1-4
Södertälje - Modo: 3-2
Västerås - Västervik: 0-2 

 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB