Svenska Spel

Förlust mot Oskarshamn

Publicerad: 2017-09-01 20:42

Det blev en målsnål inledning på Silverstone cup. 

Oskarshamn stod för motståndet i fredagens match och det skulle visa sig bli en svår nöt att knäcka. Laget, som numera leds av Björn Hellkvist,tog tidigt kommando och skapade en hel del chanser men trots 15-3 i skott så stod det fortfarande 0-0 på resultattavlan när den första perioden var över. 

Efter pausvilan fortsatte IKO att jaga ett mål och man skulle få utdelning på sina chanser, målskytt blev Lucas Elvenes och framspelningen kom från backlöftet Martin Fehérváry som är gör sin första säsong i Oskarshamnströjan. 

I den tredje perioden började matchen ändra skepnad, Vita Hästen flyttade fram positionerna och som ett brev på posten kom även kvitteringen. Daniel Josefsson var sist på pucken och satte sitt första mål under försäsongen. Även efter målet hade man ett par bra chanser, laget vann skotten med 11-14 men något mer mål blev det inte utan matchen fick istället avgöras på straffar där Victor Löfstedt var ensam om att hitta rätt. 

- Jag tyckte matchen var jämn, lite övertag Oskarshamn i första delen. Dem kom hårt på oss och tempot var en klar skillnad mot tidigare matcher, men jag tyckte vi matchade tempot bra och tog över matchen och var det bättre laget i sista perioden, en match som kunde slutat hur som helst. Surt att förlora efter straffarna men match redan imorgon så det är skönt, säger Ludvig Martinsson efter matchen.  

Trots förlusten är det inte slutspelat för Hästens del, imorgon möter man förloraren i kvällens möte mellan Troja-Ljungby och Tingsryd. Den matchen startar klockan 13:00.  

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB