Svenska Spel

Motståndarkollen - del 4

Publicerad: 2017-06-24 14:22

Idag är det dags att ta en titt på en gammal rival från division 1-tiden som följt med upp till Hockeyallsvenskan. 

Den här gången har det blivit dags att resa in i de småländska skogarna där vi hittar en klassisk hockeyort, Tingsryd. Stadens stolthet har spenderat 2000-talet i både allsvenskan och division 1/Hockeyettan men efter ett lyckat kvalspel var man 2015 tillbaka i Hockeyallsvenskan. Laget stod för en riktigt succésäsong och blev tvåa i tabellen direkt, den gångna säsongen kunde man inte riktigt göra om bedriften och fick nöja sig med en sjundeplats men man spelade ändå bra hockey och bör vara nöjda med säsongen i stort. 

Sedan säsongen tog slut har det hänt en hel del, man inledde med att knyta till sig målvaktstalangen Andreas Ljunggren från Hanhals och några dagar sedan skrev man kontrakt med forwarden Kim Kallberg som avslutade säsongen här uppe i Himmelstalundshallen. 

Man har även förstärkt truppen med spelare som Mats Fröshaug (Västervik) och Västeråsforwarden Mikael Frycklund som stod för 27 poäng den gångna säsongen. När spelare kommer in måste vissa spelare lämna klubben och det har bland andra succéforwarden Johan Eriksson (Modo) och Nicolai Meyer som flyttat till nykomlingen Troja-Ljungby. 

Det finns en hel del spelare som valt att stanna kvar i klubben, målvakten Niklas Rubin var en av ligans bästa på positionen den gångna säsongen och lär vara en nyckelspelare när grundserien drar igång om ett par månader. En annan spelare som får en viktig roll är hemmasonen Filip Owesson som siktar in sig på sin sjunde säsong i klubbens A-lag. 

En spelare som klubben hoppas mycket på är Mathieu Tousignant, nyförvärvet från den tyska andraligan har gjort totalt 49 mål de två senaste säsongerna och har dessutom över 300 AHL-matcher på sitt CV. 

Tingsryd har som sagt var gjort två bra säsonger i Hockeyallsvenskan och vi kan nog räkna med att Magnus Sundqvist & co kommer bjuda på bra motstånd även den här säsongen. 

FAKTA: Tingsryds AIF
Grundad: 1923
Stad: Tingsryd
Arena: Nelson Garden Arena (3650)
Publiksnitt 16/17: 1773 (11:a i den allsvenska publikligan)
Lagets poängkung 16/17: Johan Eriksson, 39 poäng
Lagets skyttekung 16/17: Johan Eriksson, 22 mål
 
 
Spelarförstärkningar: Andreas Ljunggren (Hanhals), Adrian Saxrud Danielsen (Stjernen), Hampus Melén (Mörrum, try-out), Daniel Öhrn (Sparta Sarpsborg), Kim Tallberg (Vita Hästen), William Romfors (HV71 J20), Mats Fröshaug (Västervik), Victor Laz (Rögle), Mikael Frycklund (Västerås), Mathieu Tousignant (Ravensburg)
 
Spelarförluster: Kevin Ekman-Larsson (Tuscon Roadrunners), Nicolai Bryhnisveen (HC Dukla Jihlava), Oskar Carlsson (Västervik), Nicolai Meyer (Troja/Ljungby), Johan Eriksson (Modo), Jonathan Johnson (Troja/Ljungby), Niklas Johansson (Oskarshamn), Christopher Bengtsson (Södertälje)
 
Vita Hästens möten mot Tingsryd säsongen 2017/18
27:e Oktober (borta)
13:e December (hemma)
26:e Januari (borta)
29:e Januari (hemma)
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB