Svenska Spel

Kokman: "Måste tänka smartare"

Publicerad: 2017-08-30 16:58

Hemsidan har tagit ett snack med Norrköpingssonen Viktor Kokman som blickar tillbaka på hur försäsongen varit hittills. 

Idag fick ni lämna stallet och flytta in i Himmelstalundshallen, hur kändes det att få göra din första träning som A-lagspelare i den arenan?
- Jo men det kändes bra att få göra första träningen i himpa, det som var bäst med det var väl att slippa sitta i en trång bagagelucka på vägen ner till stallet.
 
Har du känt någon skillnad på hur träningen är i Vita Hästen jämfört med hur det var under din tid i Hockeyettan?
- Ja jag har känt rätt stor skillnad. Vi har fys innan varje ispass och målvaktsträning 30 minuter innan resten av laget går på vilket inte har förekommit i någon av hockeyettanklubbarna jag varit i. Jag tycker också att spelarna är individuellt skickligare här vilket gör att jag som målvakt måste tänka smartare och vara noggrannare varje puck jag får emot mig.
 
Nu har du varit i Vita Hästen ett par månader, hur tycker du att din första tid i klubben varit?
- Min första tid i klubben och staden har varit jättebra, grabbarna i laget är härliga så det har inte varit några problem och staden känner jag till sen innan.
 
Förra helgen spelade en cup nere i Västervik, där fick både du och Sjögren chansen att visa upp er. Hur ser du tillbaka på din och resten av lagets insats? 
- För det första var det kul att vi vann cupen, det är skönt för laget att känna att vi vinner matcher. Jag tycker vi spelade bra hockey för det mesta och höll oss till det som vi har tränat på vilket var positivt. Personligen kändes det ganska bra i dom två matcherna jag spelade, Pontus såg lugn & trygg ut och blev turneringens bästa keeper vilket var kul! 
 
På fredag är det dags för match mot Oskarshamn och om det blir vinst där så finns chansen att du får möta Troja-Ljungby, ett lag du tidigare spelat i. Hur minns du tillbaka på din tid där? 
- Ja precis jag var i Troja säsongen 13-14, säsongen Hästen gick upp i allsvenskan och Troja åkte ur. Jag minns att det var en ganska strulig säsong med tränarbyte och många spelare som kom och gick. Det är skönt att Troja har återhämtat sig och är tillbaka i allsvenskan, även om jag inte spelade så mycket så har man ju känt lite skuld för det som hände. 
 
I helgen är det även dags för skill competition, kan du redan nu utlova något speciellt från din sida? 
- Haha det är inte så ofta jag gör något spektakulärt tyvärr men eftersom Andy valde Dominik Haseks gamla tröjnummer åt mig så får jag försöka mig på en hederlig slide eller något liknande. 
 
 
 
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB