Svenska Spel

Inför BIK Karlskoga - Vita Hästen

Publicerad: 2017-08-09 11:35

Ikväll är det dags för lagets första test inför den allsvenska säsongen 2017/18. Hemsidan har tagit ett snack med Marcus Eriksson för att se hur tankarna går inför matchen. 

Efter några dagars isträning är det dags för säsongens första match, hur tycker du att formen känns?
- Sådär skulle jag nog säga. Man är lite ringrostig såhär i början och det brukar kännas såhär vid varje säsongsstart men det är bara att kämpa på det kommer bara bli bättre och bättre dom kommande veckorna.
 
BIK Karlskoga står för motståndet, hur skulle du beskriva dem sett till hur era senaste möten varit?
- Om jag minns rätt var det väl ganska jämna matcher mot dem förra året. Det är ett lag som alltid jobbar hårt och är tuffa att möta.
 
Man vill ju ofta få lite tecken på att laget är påväg åt rätt håll under en försäsong, finns det något som du själv känner att du vill fokusera på att förbättra?
- Ja det finns ju alltid saker man vill förbättra. Först i början fokuserar man nog mest på att komma in i grejerna. Men jag ska försöka ta lite mer avslut och även försöka använda min kropp lite mera.
 
Du kommer senast från din, poängmässigt, bästa säsong på allsvensk nivå. Hur ser du tillbaka på den gångna säsongen?
- En turbulent säsong där vi blandade och gav för mycket. Okej poängskörd för egen del men det finns mer att önska i själva spelet.
 
Ni har en hel del nya spelare i laget, hur tycker du att de kommit in i gruppen hittills?
- Tycker det verkar som att alla har kommit in i gruppen på ett bra sätt och stämningen i laget är väldigt bra. 
 
 
Kvällens match är säsongens första även för BIK Karlskoga och de har, precis som Vita Hästen, en hel del nya spelare att försöka få in i laget på ett bra sätt. Sedan säsongen 16/17 tog slut har man förstärkt truppen med lovande spelare som Daniel Bernhardt och Erik Brissle men det nyförvärvet som lagets supportrar förmodligen ser mest fram emot att se i den blåvita tröjan är Gustaf Thorell, som är tillbaka i klubben. Forwarden kommer senast från spel i Färjestad men har tidigare spenderat tre säsonger i Nobelhallen, den senaste var vintern 15/16 då han stod för 37 poäng under grundserien. 
 
Vi hoppas kunna återkomma under dagen med Vita Hästens laguppställning. 
 
Tiden för nedsläpp är 19:00 och om man inte har möjlighet att ta sig till Karlskoga så sänder hemmalaget matchen på sin hemsida. (bikkarlskoga.solidtango.com). 
 
 
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB