Svenska Spel

"Det känns som en positiv grupp"

Publicerad: 2017-04-17 17:38

Vi rundar av påskhelgen med att ta en pratstund med lagets senaste tillskott, forwarden Villiam Haag. 

För ett par dagar sedan blev du helt klar för Vita Hästen, hur kommer det sig att du väljer att fortsätta karriären just här?
- Jag ville hamna i ett lag där jag kan få en ärlig chans att spela och efter att ha prata med Jonas och om han visioner för laget så kändes Vita Hästen som ett passande lag att fortsättas att utvecklas i. Sedan så är Norrköping en väldigt fin stad, så bortser jag från hockeydelen, så kändes Norrköping och Vita Hästen som ett bra och roligt ställe att fortsätta min karriär i.
 
Vilken koll har du på ditt nya lag?
- Jag känner Jonas och Kevin (Elgestål) sedan min tid i Frölunda. Men annars så vet jag inte så mycket mer om Vita Hästen. Jag försökte följa dom lite under den gångna säsongen och det känns som en positiv grupp. Jonas visioner för gruppen är bra och får vi ihop allting så har vi alla möjligheter att vara ett topp lag i Allsvenskan.
 
Du kommer senast från spel i NCAA-laget Michigan, hur ser du tillbaka på den gångna säsongen?
- Lagmässigt är jag väldigt besviken på den gångna säsongen. Vi var en bra grupp som inte lyckades att vinna tillräckligt mycket vilket givetvis är tufft. Personligen kändes det positivt, även om man såklart vill göra mer mål och poäng. NCAA är en väldigt bra liga, där man spelar mot spelare som kommer spela i NHL de kommande 10-15 åren så även om poäng produktionen inte var så hög som man önskat, så kände spelet för det mesta ganska bra.
 
Har du något speciellt ögonblick från din tid i Nordamerika som du kommer minnas tillbaka på som extra bra?
- Min tid här som helhet har varit oerhört bra. Att kunna kombinera en utbildning med väldigt bra hockey är en grym möjlighet. Sedan så har möjligheten att bo i ett annat land, lära sig ett språk och att lära sig att ta hand om sig själv varit oerhört bra. Jag har träffat många människor som jag kommer hålla kontakt med resten av mitt liv så tiden här som helhet har varit väldigt bra.
 

Haag kommer senast från spel med Michigan state University där han gjort 53 poäng på 136 matcher. 

Hur skulle du beskriva din spelstil, vilka är dina största styrkor ute på isen?
- Jag är en stor, stark spelare som gillar att skjuta. Jag tycker mina styrkor är att jag har bra fart och är bra på att utmana backar för att bryta in på mål. Sedan är jag en tuff spelare som tacklas och aldrig ger upp.
 
För ungefär fem säsonger spelade du i Frölundas J20-lag, har du förändrats som spelare sedan dess?
- Jag är fortfarande samma spelare sedan min tid i Frölunda. Jag var en spelare med bra fart som hade en känsla för att göra mål och även om det kanske inte har visat sig i statistiken de senaste säsongerna så vet jag att jag fortfarande har det i mig.
 
Vad väljer du att göra om du har en dag helt fri från allt vad hockey och träning heter?
- Jag försöker njuta så mycket jag bara kan. Jag tar det väldigt lugnt, spenderar tid med min familj och pratar om allt och inget. Är det bra väder försöker jag spendera min tid utomhus.
 
Hur ser tiden fram tills att du anländer till Norrköping och laget ut?
- Jag tar examen 5 maj, så just nu håller jag på att göra klart de sista kurserna och planerar för min hemfärd till Sverige. Efter examen bär det hem till Göteborg för att spendera tid med familjen som jag inte hunnit se allt för mycket under de senaste åren men sedan är det dags att börja planera för min flytt till Norrköping.
 
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Gör er redo för en grym säsong. Vi alla kör stenhårt för att komma redo för säsongen och med er hjälp kommer vi lyckas. Det kommer kanske inte alltid vara spikrakt uppåt men så länge vi håller ihop och är positiva så kommer allt gå bra! Vi ses i Augusti.
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB