Svenska Spel

Seger mot Troja-Ljungby

Publicerad: 2017-10-11 21:27

I matchen mot Björklöven var lagets fina spel i powerplay en stor anledning till varför man vann och under inledningen av kvällens match fick man chansen att visa att formen är intakt. Efter knappt fyra minuters spel kunde August Gunnarsson ge Hästen ledningen i just del spelformen, det var forwardens andra mål för säsongen (det första kom i matchen mot Björklöven). 

Troja-Ljungby spelade långt ifrån dåligt men några minuter efter Gunnarssons kunde Jesper Samuelsson utöka ledningen efter att ha tagit vara på en felpass och gästerna hade därmed ett bra utgångsläge inför den andra perioden. 

I andra perioden stod Hästen för det mesta av spelet men det gav hemmalaget som gjorde det enda målet, David Rundqvist satte sitt första mål för säsongen och det gav Troja ny energi inför kvällens tredje period. 

Hemmalaget fick inleda den tredje perioden med att spela powerplay men då bjöd man Hästen på ett rejält gratisläge, Simon Mitman hade chansen att utöka ledningen men lyckades inte fullt ut. En stund senare var Mattias Åkesson nära att kvittera men Pontus Sjögren stod för en fin räddning som gjorde att laget behöll ledningen. 

Alexander Lindqvist-Hansen såg ut att tillslut lyckas få till en efterlängtad kvittering för hemmalaget men domaren valde att döma bort målet. I slutminuterna skapade Troja en rejäl forcering och det skulle ge utdelning, med 41 sekunder kvar att spela kunde David Rundqvist sätta sitt andra mål för kvällen. 

Matchen fick avgöras i förlängning och där kunde Douglas Lögdal styra in pucken och säkra två nya poäng till Vita Hästen. Segern är lagets fjärde raka efter förlängning och totalt den femte i rad. 

MATCHFAKTA
Troja/Ljungby - Vita Hästen: 2-3 (0-2,1-0,1-0,0-1)
0-1, August Gunnarsson (Palmberg, M.Eriksson)
0-2, Jesper Samuelsson (M.Eriksson)
1-2, David Rundqvist 
2-2, David Rundqvist (Edström)
2-3, Douglas Lögdal (Westlund)
Skott: 33-36 (12-14,7-16,14-4,0-2)
Utvisningsminuter: 8-12
Publik: 1991 (Ljungby Arena)
 
Nästa match spelas på fredag då Modo kommer på besök till Himmelstalundshallen. 

 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB