Svenska Spel

Motståndarkollen - del 12

Publicerad: 2017-09-11 15:28

Idag tar vi en titt på ett av Hockeyallsvenskans nya lag. 

Den som följt Vita Hästen i flera år minns säkert att Troja/Ljungby var en av motståndarna i kvalet till Hockeyallsvenskan våren 2014. Kvalserien bjöd på två minnesvärda möten mellan lagen och nu är det åter dags för de två hästprydda klubbarna att mäta sina krafter. 

Troja kommer senast från en väldigt lyckad säsong där man inledde med att vinna den södra serien i Hockeyettan, sedan blev det seger i allettan och i kvalserien tog man en andraplats vilket säkrade en allsvensk biljett. Sedan säsongen tog slut har det hänt en hel del, spelare som Stefan Söder och Niclas Lehmann har lämnat men nya krafter har värvats in. 

Backsidan ser mer eller mindre identisk ut med förra säsongens upplaga men man har valt att förstärka med Stefan Fredriksson, som senast kommer från spel i norska Sparta Sarpsborg dit han var utlånad från Björklöven under slutet av förra säsongen. 

När det kommer till offensiven sätter man sitt hopp till nyförvärv som David Rundqvist (Modo) och Jesper Thörnberg som värvats in från Björklöven. En annan spelare som klubben hoppas mycket på är dansken Nicolai Meyer som stod för 28 poäng i grundserien förra säsongen. 

Men man förlitar sig inte bara på nya spelare, lagkaptenen Daniel "Trucken" Karlsson får en viktig roll i defensiven samtidigt som forwardsduon Johan Andersson & Mattias Åkesson bidrar med en välbehövlig rutin. Faktum är att man valt att behålla en stor del av sin trupp från förra säsongen vilket gör att man förmodligen kommer till säsongsstarten med ett lag som är väl sammansvetsat. 

FAKTA: IF Troja-Ljungby
Grundad: 1948
Stad: Ljungby
Arena: Ljungby Arena (3500)
Publiksnitt 16/17: 1677 (etta i Hockeyettan södras publikliga)
Lagets poängkung 16/17: Johan Andersson, 50 poäng
Lagets skyttekung 16/17: Johan Andersson, 25 mål

Spelarförstärkningar: Simon Fredriksson (Björklöven), Carl Ernstig (Växjö J20), Jonathan Johnson (Tingsryd), Jesper Thörnberg (Björklöven), Nicolai Meyer (Tingsryd), David Rundqvist (Modo)

Spelarförluster: Rasmus Johansson (Nybro), Jesper Eriksen (Huddinge), Mikael Johansson (Kristianstad), David Ladius (klubb ej klar), Stefan Söder (Pantern), Mikael Roslund (HA74), Niclas Lehmann (Västerås) 

Vita Hästens möten mot Troja-Ljungby säsongen 2017/18
11:e Oktober (borta)
22:e November (hemma)
6:e Januari (borta)
21:e Februari (hemma)

 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB