Svenska Spel

Inför Vita Hästen - Västervik

Publicerad: 2017-09-07 12:16

Efter en rad bortamatcher är det äntligen dags för säsongens första match i Himmelstalundshallen. 

Tävlingssäsongen 17/18 närmar sig med stormsteg och nu återstår det bara två träningsmatcher innan Timrå står för motståndet i den inledande grundserieomgången. Ikväll kommer Västervik på besök till Himmelstalundshallen, ett lag som vi spelat mot en gång tidigare under försäsongen. 

För ett par veckor sedan bjöds laget in till Sandströms trophy och där var just Västervik en av motståndarna, Rickard Palmberg stod för Hästens mål i matchen men VIK kunde ta hem segern efter att Emil Wahlberg gjort det avgörande målet i förlängningen. 

Sedan cupen har det hänt en hel del, Vita Hästen har som bekant varit nere i Ljungby där det blev förlust mot Oskarshamn men vinst mot Troja/Ljungby efter att Jonathan Tholander och Jesper Samuelsson gjort varsitt mål samtidigt som Pontus Sjögren höll nollan. 

Västervik har också varit i farten, laget deltog i en cup nere i Kristianstad där man slog KRIF och Västerås innan värdlaget blev för svåra i finalen. Efter kvällens möte har VIK ett sista test kvar innan seriepremiären hemma mot Troja den 20:e September. För Hästens del väntar ett genrep hemma mot BIK Karlskoga nästa torsdag. 

Kvällens match blir ett möte för en del spelare som har ett förlutet i det andra laget. Hos våra gäster hittar vi backduon Oskar Drugge och Joakim Englund som båda spelat i Himmelstalundshallen medans både Victor Lindman och Alexander Pettersson spelade i VIK så sent som förra säsongen. Även Simon Mitman har ett förlutet i Västervik, mellan 2012-2015 var han en riktig supporterfavorit i Plivit trade Hallen. Dessutom gjorde Ludvig Martinsson några matcher i klubben under säsongen 15/16. 

Kvällens match startar 19:00, varmt välkomna! 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB