Svenska Spel

"Det gäller att vara positiv"

Publicerad: 2017-08-08 12:42

Hemsidan har haft en pratstund med Jonas Johnson inför morgondagens försäsongsmatch mot BIK Karlskoga. 

Nu är lagets första ispass avklarat, hur känns det att åka ut på isen igen och träna?
- Jag tycker det känns mycket bra att vara på is igen. Det är kul att se att spelarna också känns både inspirerade och motiverade och de ispass vi nu har hunnit med tycker jag har varit väldigt bra från spelarnas sida.
 
Hur ser planeringen ut från torsdagens ispremiär till lagets första match mot BIK Karlskoga imorgon?
- Planeringen inför första matchen har varit att komma upp i hög träningsnivå direkt. Taktiskt så hinner vi inte med så stora bitar men några speltaktiska delar jobbar vi med innan första matchen.
 
Som spelare kan man vara lite ringrostig under inledningen av säsongen, är det något som man kan känna av även som tränare?
- Ja lite grann är det samma sak för oss ledare. Tror det är svårt för alla att starta på sin absoluta topp vad man än gör samtidigt är det inspirerande att försöka göra det. Det gäller att vara positiv och inte hitta ursäkter. Varje dag ska vara din bästa hittills! 
 
Hur har din arbetsuppgift sett ut när det kommer till att bygga laget?
Mitt arbete har varit mycket att ringa och hålla i kontakter med agenter och spelare. Det är ofta ganska mycket jobb innan allt är klart med en spelare. 
 
Under våren och sommaren har ett flertal spelare värvats in, hur ser du på laget så som det ser ut idag?
Jag tycker laget känns väldigt spännande! Vi har kvar en stomme som är mycket bra och till det har det kommit in många intressanta spelare. Jag är nyfiken på individerna men också på vilka steg framåt som vi som lag kan ta. 
 
Tycker du att laget som startar den här säsongen skiljer sig något mot det lag som avslutade säsongen i våras?
Det är klart att laget nu skiljer sig mot det lag vi avslutade förra säsongen med men det är just nu lite för tidigt för att kunna säga exakt vad. Försäsongen är också en viktig period för att hitta rätt med laget. 
 
Laget kommer spela en rad matcher innan seriespelet drar igång, fanns det någon speciell tanke bakom valet av motståndare under försäsongen?
- Ja nästan alla matcher är mot lag i vår serie och det var också det vi ville. 
 
Förra säsongen anslöt du till laget precis i början av säsongen, hur känns det att ha varit med "hela vägen" den här gången?
- Allting har sin tjusning men visst upplever jag att jag känner många av spelarna på ett bättre sätt nu. Förhoppningsvis så ska det också vara positivt för lagets prestation att vi går igenom en försäsong tillsammans där vi har tid att jobba med olika bitar på ett annat sätt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB