Svenska Spel

"Fansen är grymma"

Publicerad: 2017-02-07 13:06

Det finns många som jobbar i det tysta runt Vita Hästen, en av dessa är materialförvaltaren Anders Fagerström. 

Du är mitt inne i din första säsong som materialförvaltare i Vita Hästen, tycker du att det varit någon skillnad jämfört med hur du hade det i Oskarshamn?
- I Oskarshamn jobbade jag ideellt bara med J20-laget så största skillnaden är ju att det är mitt heltidsjobb nu, sen är det en elitverksamhet nu på hög nivå det är annat än juniorhockeyn, själva sysslorna är ungefär detsamma.
 
Hur kommer det sig att du blivit involverad inom hockeyn?
- Att jag blev just materialare är tack vare dåvarande J18-tränaren Johan Hellström, nu J18-tränare i Tingsryd, som frågade om jag skulle vara intresserad av att bli materialare för J18-laget i Oskarshamn då. Sen hamnade jag i Hästen tack vare Micke Johansson och nu är jag här.
 
Hur ser en matchdag ut för dig, du kommer väl till hallen långt innan både publik och spelare?
- En vanlig matchdag på hemmaplan så har vi värmning vid 10:30 så jag är i hallen mellan 8-halv 9 på morgonen och för iordning för det. Direkt efter värmningen är klar börjar jobbet med att göra iordning för matchen, fixa allt för bortalaget,domare, göra iordning allt för oss, slipa skridskor, fixa omklädningsrummet så det är städat, lägga fram damasker, små handdukar till spelarna, hänga upp tröjor och lite sånt. Sen är det match. Efter matchen är det samma procedur igen men att jag plockar bort och städar efter bortalag, domare. Tvättar all vår tvätt, städar iordning och slipar skridskorna inför morgondagen då det är vanlig träning igen. Brukar vara kvar ungefär två till två och en halv timme efter matchen är slut. 
 
Det blir många timmar bredvid slipmaskinen i Himmelstalundshallen för "Andy".  
 
Vad tycker du är det bästa med att vara materialförvältare?
- Oj, svårt att säga en sak bara. Man får jobba med hockeyn, vara del av ett lag, det är en viss charm med det.
 
Hur trivs du med att bo i Norrköping?
- Jag trivs hur bra som helst i Norrköping, till skillnad mot Oskarshamn där jag är ifrån så är Norrköping mycket större stad men jag trivs.
 
Du har redan hunnit bli populär bland klubbens supportrar, hur tycker du att du blivit emottagen av folk runtomkring klubben?
- Haha populär vet jag inte men så kanske det är, jag är bara jag liksom och det är ju kul om fansen gillar det. Jag gillar fansen iallafall och tycker dom är grymma, en sån sak som att stå i en rondell och skjuta raketer och sjunga vid 03:00 ibland efter en bortavinst har jag adrig hört talas om i nån annan klubb det visar ju hur mycket passion dom har och älskar sitt lag. Men som svar på frågan tycker jag att jag blivit emottagen på ett grymt sätt, jag hade verkligen inte förväntat mig att folk skulle känna igen mig på stan och komma fram och prata som dom gör ibland, jag menar jag är materialare inte spelare men det är bara kul. Fansen är viktiga för oss så jag tycker det är viktigt att bjuda tillbaka till dom på det sätt man kan.
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB