Svenska Spel

"En fantastisk hockeypublik"

Publicerad: 2017-04-12 16:34

Vita Hästen anno 2017/18 kommer ha en del spelare med rötterna i Norrköping, en av dessa är backen Ludvig Martinsson som börjat förbereda sig inför sin fjärde allsvenska säsong. 

För ett par dagar sedan gick klubben ut med att du stannar ytterligare en säsong, hur gick tankarna innan du bestämde dig för att skriva på ett nytt kontrakt?
- Det var enkelt att bestämma mig, jag ville vara kvar och Hästen visade ganska tidigt ett intresse av att ha kvar mig så jättekul att det resulterade i ett till år med Vita Hästen.
 
Hur ser du tillbaka på säsongen som varit?
- För min egen del så tyckte jag att jag tog steg i min utveckling som jag inte tagit tidigare år, och vill fortsätta i den riktningen. Lagmässigt så var det en besvikelse såklart att vi inte tog oss till topp åtta som var vårt mål, men det är bara vår tredje säsong i allsvenskan och vi klarade oss kvar och det är positivt ändå att Norrköping fortfarande har ett lag i Allsvenskan, det är ändå starkt efter en turbulent säsong som det har varit ändå!
 
Det här har varit din tredje hela säsong i klubben, tycker du att du förändrats något som spelare sedan debuten i A-laget?
- Det tycker jag, och som sagt så tycker jag speciellt att jag tagit kliv i min utveckling förra säsongen och hoppas kunna utvecklas ännu mer nästa säsong!
 
I början av säsongen kom Jonas Johnson in som ny tränare, hur tycker du att hans tränarstil varit jämfört med dina tidigare tränare i karriären?
- Jag tycker Jonas är duktig på att ta hand om sina spelare och finnas tillgänglig för dem på ett positivt sätt. Och det är en enligt mig kanske den viktigaste egenskapen hos en tränare! Jag har fått mycket hjälp av Jonas under säsongen och det är jag glad för.
 
Försäsongen har smygstartat med en del fystester, hur peppar man sig själv inför en lång period utan att få dra på sig skridskorna?
- Det är såklart lite tråkigare men det är så viktigt att göra en bra försäsong för att orka en hockeysäsong, så det är bara att kriga på och se fram emot issäsongen igen.
 
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Att jag är otroligt glad över att få spela ett år till framför er, en fantastisk hockeypublik när ni är som bäst! Hoppas vi ses i höst och att vi får en rolig säsong ihop.

 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB