Svenska Spel

Motståndarkollen - del 9

Publicerad: 2017-08-05 14:22

Idag är det dags att ta en titt på ett av seriens på förhand mest topptippade lag. 

Efter att ha vunnit grundserien våren 2016 var förväntningarna höga på AIK men man fick kämpa en hel del för att få ordning på spelet och även om man tillslut lyckades ta sig till en femteplats och vidare till playoff (där säsongen tog slut mot BIK Karlskoga) så är man nog ändå besvikna med säsongen som varit. 

Sedan säsongen tog slut har det hänt en hel del, Tomas Mitell har tagit över ansvaret som i båset och det blir 36-åringens första uppdrag som huvudtränare. Mitell kommer senast från uppdraget som assisterande tränare i Mora och där får man ändå säga att det gick helt okej. Laget är som bekant klara för spel i SHL. 

På backsidan har det kommit in en del bekanta ansikten, både Filip Windlert & Eric Norin har valt att vända hem till Stockholm igen men det kanske mest intressanta nyförvärvet är Erik Ullman som är väldigt lovande. 20-åringen startade den gångna säsongen i USHL-laget Bloomington Thunder men efter att ha spelat tio matcher vände han hem till Södertälje där han noterade för åtta poäng på 36 matcher. Där finns det talang och potential så det räcker och blir över. 

I offensiven har man tappat en del styrka, talangerna Jesper Bratt och Fredrik Karlström har lämnat för större utmaningar samtidigt som Linköping vann dragkampen om Daniel Olsson-Trkulja som varit en av lagets bästa de senaste säsongerna. 

För att försöka ersätta förlusterna har man lockat till sig Anton Holm som stod för 28 mål i grundserien med Södertälje den gångna säsongen. Man har även gjort en av seriens, på pappret, starkaste värvningar i form av Éric Castonguay som spenderat den senaste säsongen i SHL och som tidigare gjort 45 poäng på 59 matcher i allsvenskan med Tingsryd.  

Bland spelarna som valt att stanna i AIK hittar vi målvakten Linus Lundin och backen Andreas Hjelm, men även den rutinerade forwarden Emil Lundberg gör sig redo för ytterligare en säsong i den svarta tröjan. Dessutom är lagkaptenen Christian Sandberg kvar, till fansens stora glädje. 

 

FAKTA: AIK
Grundad: 1891
Stad: Stockholm (Solna)
Arena: Hovet (8094)
Publiksnitt 16/17: 3872 (2:a i den allsvenska publikligan)
Lagets poängkung 16/17: Michael Lindqvist, 39 poäng.
Lagets skyttekung 16/17: Michael Lindqvist, 17 mål.
 
Spelarförstärkningar: Erik Källgren (Linköping), Filip Windlert (Pantern), Eric Norin (Almtuna), Ludvig Claesson (Rögle), Albin Johansson (Arboga, try-out), Robin Axbom (Stjernen, try-out), Erik Ullman (Södertälje), Henrik Marklund (Asplöven), Anton Holm (Södertälje), Éric Castonguay (Leksand), Viktor Lindgren (Rögle, try-out)
 
Spelarförluster: Robin Rahm (Odense), Gasper Kroselj (Medvescak Zagreb), Jonathan Andersson (Örebro), Filip Hedberg (Wings), Stefan Johansson (Södertälje), Jens Hellgren (Vita Hästen), Jacob Spångberg (Södertälje), Mads Larsen (Fredrikshavn), Michael Lindqvist (Färjestad), Fredrik Karlström (Linköping), Nicklas Heinerö (Södertälje), Jesper Bratt (New Jersey Devils), Anders Eriksson (Lausitzer), Daniel Olsson-Trkulja (Linköping)
 
Vita Hästens möten mot AIK säsongen 2017/18
20:e Oktober (hemma)
26:e November (borta)
19:e Januari (hemma)
4:e Mars (borta)
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB