Svenska Spel

Seger mot Västervik

Publicerad: 2017-09-07 21:08

Efter att ha spenderat hela försäsongen ute på vägarna var det äntligen dags för laget att spela på hemmaplan, Västervik stod för motståndet och det skulle bli en händelserik start på kvällen. Efter sex minuters spel kunde gästerna ta ledningen genom Jacob Tenemyr men det skulle bara dröja knappt två minuter innan Jens Hellgren hittade Jonathan Tholander som i sin tur kunde utjämna ställningen. 

Hemmalaget hade en hel del tid i offensiv zon och skapade några chanser att ta ledningen men Viktor Östlund, ny i Västervik den här säsongen, räddade tolv av de tretton puckar som kom flygande och det stod alltjämt 1-1 när tjugo minuter var spelade. 

Efter pausvilan fick publiken se lite klassisk försäsongshockey med ett ganska svängigt spel och en del pucktapp från båda lagen men med ungefär sju minuter kvar av perioden fick man även se ett mål signerat Villiam Haag, som därmed gjort sitt första mål i Himmelstalundshallen. Västervik flyttade upp positionerna jämfört med hur det såg ut i den första perioden men Viktor Kokman behövde inte anstränga sig allt för mycket och Hästen kunde bege sig ut till omklädningsrummet med en ledning att försvara. 

Den tredje perioden präglades av utvisningar för båda lagen och det blev därför inget direkt ordnat spel. Med ungefär två minuter kvar att spela plockade gästerna ut målvakten i jakt på en kvittering men som det ofta blir gav det motsatt effekt och Jacob Sundberg kunde istället säkra segern med sitt 3-1 mål i tom bur. 

MATCHFAKTA
Vita Hästen - Västervik: 3-1 (1-1,1-0,1-0)
0-1 Jacob Tenemyr (Carlsson)
1-1 Jonathan Tholander (Hellgren)
2-1 Villiam Haag 
3-1 Jacob Sundberg
Skott: 31-26 (13-5,6-11,12-10)
Utvisningsminuter: 12-14
Publik: 596 (Himmelstalundshallen, Norrköping)
 
Nästa match spelas på torsdag då BIK Karlskoga kommer på besök till Himmelstalundshallen. 
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB