Svenska Spel

Seger mot BIK Karlskoga

Publicerad: 2017-09-29 22:12

Det blev en svängig fredagskväll i Himmelstalundshallen. 

Ikväll kom BIK Karlskoga på besök till Norrköping och man visade tidigt att revanschlusten var stor efter förra omgångens förlust mot Modo. Laget startade matchen på ett bra sätt och tog ledningen efter knappt nio minuters spel då Juliuz Persson satte sitt första mål för säsongen. Även rent spelmässigt ledde man matchen inför den andra perioden, skotten vanns med 6-13 och man hade ett klart spelövertag. 

Efter pausvilan fortsatte gästerna att spela bra, ledningen utökades till 0-2 och då talade mycket för att man skulle få åka hem med en seger i bagaget. Rickard Palmberg väckte liv i matchen med sin reducering men Jeff Hayes lyckades sätta 1-3 innan perioden var över vilket satte Karlskoga i en fin sits inför den tredje perioden. 

Rent spelmässigt var kvällens avslutande period den jämnaste men det var hemmalaget som stod för målen. Först ut var debutanten Patrik Nilsson som reducerade och i slutminuterna lyckades man även få till en kvittering, den här gången med Palmberg som målskytt. 

Matchen fick därför avgöras med hjälp en en förlängning, där klev Wilhelm Westlund fram och sköt hem segern och två viktiga poäng till hemmalaget. Det var backens första mål för säsongen och nu har hans lag två raka segrar. Rickard Palmbergs två mål gör att han klättrar till en delad andraplats i HockeyAllsvenskans skytteliga, ett mål bakom Björklövens Fredric Andersson. 

MATCHFAKTA
Vita Hästen - BIK Karlskoga: 4-3 (0-1,1-2,2-0,1-0)
0-1, Juliuz Persson (Lilja, Rommel)
0-2, Henrik Rommel (Persson, Lang)
1-2, Rickard Palmberg (Samuelsson)
1-3, Jeff Hayes (Bengtsson, Parkkonen)
2-3, Patrik Nilsson
3-3, Rickard Palmberg (Samuelsson, Lögdal)
4-3, Wilhelm Westlund
Skott: 29-34
Utvisningsminuter: 18-6
Publik: 2489 (Himmelstalundshallen) 
 

I nästa omgång väntar en rejäl utmaning, då står Leksand för motståndet - ett lag som inlett seriespelet med att ta två segrar under ordinarie speltid och som möter Modo imorgon. 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB