Svenska Spel

Inför Vita Hästen - Björklöven

Publicerad: 2017-10-09 12:14

En intensiv vecka inleds med ett riktigt klassikermöte. 

Efter en relativt lugn vecka med bara en match på schemat väntar nu en större utmaning, under den här veckan spelas inte mindre än fyra viktiga matcher där kvällens hemmamatch mot Björklöven är den första. 

Kvällens gäster har inlett säsongen på ett övertygande sätt, man kommer senast från en vinst hemma mot Modo (3-2) och ligger fyra i tabellen - bara två poäng från förstaplatsen. I laget återfinns backen Simon Åkerström som spelade i Vita Hästen förra säsongen. 22-åringen har inlett säsongen med att göra två poäng på fem matcher verkar ha kommit in på ett bra sätt i sitt nya lag. 

Gästernas Fredric Andersson har varit en av seriens hetaste spelare under inledningen av säsongen, lagkaptenen har gjort sex mål och är därmed i delad skytteligaledning. Den han delar ledningen med är som bekant Rickard Palmberg, han gjorde två mål i Hästens senaste match då Leksand besegrades på bortaplan. 

Villiam Haag har missat de senaste matcherna och forwarden ser ut att missa även kvällens match. Däremot står det klart att Patrick Nilsson får chansen att spela även ikväll, forwarden som testats i de två senaste matcherna har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. 

Kvällens match är ett möte mellan två lag som har en lång historik mot varandra, sedan lagens första möte (1989, som Hästen vann med 5-1), har man gått igenom många härliga matcher mot varandra. Ett av de mest klassiska mötena spelades i Himmelstalundshallen våren 2014 då lagen spelade i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Umeålaget var favorit på förhand och hade segervittring när Tommy Wargh kvitterade till 2-2 i mitten av tredje perioden.

Matchen såg ut att behöva gå till ett förlängningsavgörande men med 21 sekunder kvar att spela kunde Christoffer Björklund (med en smula tur) få in segerpucken som säkrade tre viktiga poäng till hemmalaget.

Vita Hästens 3 senaste matcher
Västervik (b) 3-4 (vinst, efter straffar)
BIK Karlskoga (h) 4-3 (vinst, efter förlängning)
Leksand (b) 1-2 (vinst, efter förlängning)
 
Björklövens 3 senaste matcher
Södertälje (h) 4-1 (vinst)
Troja-Ljungby (b) 1-4 (vinst)
Modo (h) 3-2 (vinst)
 
Vita Hästens poängliga
1) Rickard Palmberg, 6 poäng (6+0)
2) Jonathan Tholander, 3 poäng (0+3)
3) Alexander Pettersson, 2 poäng (2+0)
 
Björklövens poängliga
1) Fredric Andersson, 7 poäng (6+1)
2) Alex Hutchings, 7 poäng (4+3)
3) Austin Farley, 5 poäng (1+4)
 
Vita Hästens målvakter
Viktor Kokman, 92.11%, 70 räddningar
Pontus Sjögren, 92.05%, 81 räddningar
 
Björklövens målvakter
Adam Werner, 89.91%, 98 räddningar
Oscar Masiello, 0.00%, 0 räddningar (har inte spelat någon match) 
 

Kvällens match startar 19:00, välkomna in i hockeyvärmen! 

 

 

 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB