Svenska Spel

"Höll tummarna och hoppades"

Publicerad: 2017-04-13 19:15

Tidigare under dagen kunde vi berätta att Viktor Kokman är tillbaka i Vita Hästen och nu har vi haft en pratstund med den lovande målvakten. 

Efter åtta säsonger i andra klubbar är du tillbaka i moderklubben igen, hur känns det?
- Det känns verkligen jättekul att vara tillbaka i moderklubben, det kommer bli en väldigt speciell känsla att få dra på sig hästentröjan och åka in på isen i himmelstalundshallen.
 
Det har ryktats en hel del om vart du skulle hamna, hur gick tankarna innan du bestämde dig för Vita Hästen?
- När jag fick höra från min agent att Hästen var intresserade så höll jag bara tummarna och hoppades, när det väl blev konkret var det ingenting att fundera på.
 
Du kommer senast från spel i Hockeyettan med Vimmerby, hur ser du tillbaka på säsongen som varit?
- Säsongen med Vimmerby var väldigt lärorik, vi hade ett bra lag på pappret och hade mycket press på oss. Det gick ganska trögt för hela laget stundtals och tränaren blev sparkad några matcher in på allettan, men vi kom ihop på ett jättebra sätt och spelade riktigt bra andra halvan av allettan och tog oss till playoff 3. Det var en rolig säsong med många ansikten som jag tar med mig mycket erfarenheter från.
 
Hur skulle du beskriva din målvaktsstil?
- Jag försöker spela mycket på min storlek och vara lugn och samlad i målet, är väl inte den som gör tv-räddningar utan försöker vara på rätt plats hela tiden. Det ska bli kul att jobba och utvecklas ännu mer tillsammans med Pontus och Grizzly.
 
Hur pass bra koll har du haft på Vita Hästen under den gångna säsongen?
- Jag tycker att jag har haft bra koll på Hästen, jag har följt matcherna på nätet och kollat hur det har gått för dem.
 
För ett par säsonger sedan fick du debutera i Hockeyallsvenskan med Troja-Ljungby, hur tycker du nivån var på serien den gången om du jämför med Hockeyettan?
- När jag gjorde debut med Troja var allt väldigt nytt för mig med senior hockey, jag försökte bara vara med och suga åt mig erfarenheter och lära mig så mycket jag kunde. Jag tror inte jag har reflekterat så mycket över skillnaden mellan serierna utan mer att jobba hårt och försöka ta mig tillbaka till allsvenskan.
 
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Jag kan knappt vänta tills första hemmamatchen, ett fullsatt Himmelstalundshallen är hur mäktigt som helst, att få uppleva det som spelare nu kommer bli väldigt speciellt för mig som Norrköpings kille. Att ha Hästen fanz och dårarna på K i ryggen nu känns hur kul som helst!
 
 
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB