Svenska Spel

Seger mot Leksand

Publicerad: 2017-10-03 22:50

Det blev en målsnål men spännande match när Leksand tog emot Vita Hästen i Tegera Arena. 

Leksand brukar vara väldigt starka på sin hemmaplan och de inledde även kvällens match på ett bra sätt, man skapade tidigt chanser och satte press på gästerna som fick spendera en hel del tid i egen zon. Trots att den inledande perioden slutade mållös kändes det som att hemmalaget hade ett litet grepp om matchen. 

Under andra perioden började Hästen få till fler långvariga anfall, i powerplay lyckades man skapa några bra chanser men den sista skärpan saknades och de drygt 4000 i Tegera Arena fick vänta på att få se något mål.  

Åtta minuter in i den tredje perioden var det dags för Rickard Palmberg att presentera sig på allvar, i en fin spelvändning fick han pucken av Jonathan Tholander och stod för ett kyligt avslut som Leksandsmålvakten Jonas Arntzen inte kunde göra något åt. 

Efter målet höjde hemmalaget tempot ytterligare, jakten på en kvittering skulle visa sig bli lyckad och fem minuter från full tid kunde Mattias Nilsson göra sitt första mål för säsongen. En kort stund senare såg Leksand ut att även ta ledningen men Pontus Sjögren stod för kvällens svettigaste räddning och tvingade i samma stund fram ett förlängningsavgörande. 

Väl i förlängningen var det åter dags för Rickard Palmberg att hålla sig framme, med sitt sjätte mål för säsongen säkrade han två viktiga poäng som gör att laget klättrar upp till en åttondeplats i den haltande tabellen. 

MATCHFAKTA
Leksand - Vita Hästen: 1-2 (0-0,0-0,1-1,0-1)
0-1, Rickard Palmberg (Tholander)
1-1, Mattias Nilsson (Ritola, Friesen)
1-2, Rickard Palmberg (Hellgren, Kalin)
Skott: 32-22
Utvisningsminuter: 8-8
Publik: 4420 (Tegera Arena, Leksand) 
 

Nästa match spelas på måndag då Björklöven kommer på besök till Himmelstalundshallen. 

 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB