Svenska Spel

Seger mot Troja/Ljungby

Publicerad: 2017-09-02 15:11

Hemmalaget stod som motståndare när matchen om tredjepris i Silverstone Cup skulle spelas. 

Efter att inte riktigt ha fått ordning på spelet under fredagen var laget ute efter revansch i dagens match mot Troja/Ljungby och redan från start syntes det att man var hetare än under gårdagen. Efter att ha inlett matchen på ett bra sätt kunde Jonathan Tholander ge Hästen ledningen efter en soloåkning och hans fina målform ser därmed ut att fortsätta. Hästen hade det mesta av spelet under den första perioden men Troja/Ljungby fick lite mer tid med pucken när periodpausen närmade sig. 

Efter pausvilan kom hemmalaget ut med ny energi och man inledde den andra perioden med att skapa ett par bra chanser men Pontus Sjögren lyckades mota pucken både en och två gånger vilket gjorde att man kunde behålla ledningen ytterligare en stund. Med fem minuter kvar av den andra perioden fick Troja chansen att spela med en man mer på isen, trots det var det Hästen som skulle lyckas göra mål, den här gången genom en kontring med Jesper Samuelsson som siste man på pucken. 

Den tredje perioden inleddes lite trevande, inget av lagen lyckades ta ett ordentligt grepp om spelet vilket förmodligen gynnade gästerna mer än hemmalaget. Med ungefär sju minuter kvar av matchen fick Troja chansen att spela 5 mot 3 men laget fick inte ordning på spelet i den här spelformen.

När slutsignalen närmade sig tog hemmalaget timeout i hopp om att få ihop spelarna och skapa en sista offensiv men man lyckades inte med det och Vita Hästen kunde bevaka sin ledning på ett bra sätt. Matchen slutar därmed 0-2 och Vita Hästen kan åka hem till Norrköping med en tredjeplats i Silverstone Cup i bagaget. 

MATCHFAKTA
Troja/Ljungby - Vita Hästen: 0-2 (0-1,0-1,0-0)
0-1, Jonathan Tholander
0-2, Jesper Samuelsson (Lindman, Haag)
 
Nästa match spelas torsdagen den 7:e September då Västervik kommer på besök till Himmelstalundshallen. 
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB