Svenska Spel

Motståndarkollen - del 2

Publicerad: 2017-06-11 12:43

Idag är det söndag vilket betyder att det är dags att fortsätta ta en titt på lagets motståndare den kommande säsongen. 

Idag är det tur att ta en extra titt på IK Pantern, laget från Malmö som gjort oväntat bra ifrån sig sedan man avancerade till Hockeyallsvenskan för lite drygt två år sedan. Laget kommer senast från en säsong som blev väldigt lyckad, man slutade femma i grundserien efter att ha samlat ihop 89 poäng, man följde sedan upp det med att sluta trea i den så kallade slutspelsserien. 

Sedan säsongen tog slut har det hänt en hel del, spelare som Lars Bryggman, Tex Williamsson & Oscar Malm har lämnat klubben men man har svarat med att förstärka truppen med en del spännande namn. En av spelarna som är nya är forwarden Stefan Söder som senast kommer från en lyckad säsong som slutade perfekt - med ett allsvenskt avancemang tillsammans med Troja/Ljungby. 

En annan spelare som värvats in är den målfarlige forwarden Olle Liss, som gjorde 25 mål i succélaget Västervik den gångna säsongen. 24-åringen kommer säkerligen få en viktig roll i det offensiva spelet. 

IK Pantern har varit skickliga på att utveckla sina målvakter, de senaste säsongerna har man fått fram två lovande burväktare som sedan värvats till SHL-klubbar och nu är det upp till nya spelare att försöka bära vidare stafettpinnen. I nuläget har man bara en kontrakterad målvakt (Robin Jensen som värvats in från KRIF i Hockeyettan) men klubbens supportrar väntar med spänning på vem som ska göra målvaktsparet komplett. 

FAKTA: IK Pantern
Grundad: 1959
Stad: Malmö
Arena: Malmö Isstadion (5800)
Publiksnitt 16/17: 912 (14:e i den allsvenska publikligan)
Lagets poängkung 16/17: Sebastian Dyk & Dennis Svensson, 27 poäng
Lagets skyttekung 16/17: Dennis Svensson, 14 mål 
 

Spelarförstärkningar: Robin Jensen (KRIF), Tobias Ekberg (Oskarshamn), Valentin Pilet (Lausanne U20), Johan Ivarsson (Malmö), Hugo Danielsson (Skellefteå J20), Anders Grönlund (Lillehammer), William Pethrus (Mora), Jesper Mångs (Malmö J20), Carl Åsell (Västervik), Andreas Heier (Stjernen), Olle Liss (Västervik), Stefan Söder (Troja-Ljungby)

Spelarförluster: Oscar Malm (KRIF), Tex Williamsson (Malmö), Filip Windlert (AIK), Emil Carnestad (Modo), Johan Björk (slutar), Lars Bryggman (Malmö), Ludwig Karlsson (Milton keyns) 

Vita Hästens möten mot IK Pantern säsongen 2017/18
18:e Oktober (borta)
29:e November (hemma)
17:e Januari (borta)
2:e Mars (hemma)
 
Benjamin Lindkvist
 

Copyright © 2015-2018 Vita Hästen Hockey

Telefon: 011-16 00 41

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB