J20: Säsongen över efter drama

6 mars 2020 18:34

Halmstad vann över Troja / Ljungby med 4-0 och vann hela gruppen på målskillnad. Därmed är säsongen över för Vita Hästen J20.


För att Vita Hästen skulle vinna förkvalsserien krävdes i princip att Halmstad skulle slå Troja / Ljungby med ett mål. Halmstad vann dock matchen med 4-0 och vann därmed serien och går vidare till förkval. Säsongen är därmed över för Vita Hästen. Huvudtränare Jimmy Wedberg summerade matchen:

– Troja såg otroligt nervösa ut. Första perioden är Halmstad klart bättre. Troja blir något bättre sista 8 min men inte på den nivån de normalt spelar på. Andra perioden är Troja mer med i matchen och ser ut att kommit tillbaks till en hyfsad nivå mot vad de klarar. Avgörande blir en dum utvisning i minut 40.00, dvs efter andra periodens slut. Gnäll på domaren i det läget var inte riktigt vad de behövde. Halmstad gör sen 3-0 i det powerplayspelet som startade tredje, där avgörs matchen. 4-0 slutresultatet, Halmstad vidare och vi och Troja har precis avslutat vår tävlingssäsong.

Nu blir det fortsatt spel i J20 Elit nästa år, hur är känslorna inför det?
– Ser man till vart klubben låg förra säsongen och hur denna slutar så är det en extrem utveckling positivt. Förra året var det nära negativt kval och denna säsong blev det ett positivt kval. Vi nådde målet att ta oss till kvalet, det är vi nöjda med. Vi ser denna erfarenhet som viktig inför kommande säsong där vi såklart gärna tar nästa steg i jakten mot SuperElit.

Nu är det kanske lite tätt inpå, men om vi tittar tillbaka på säsongen, kan ni uppskatta resultatet och prestationen?
– Vi slutar tvåa i serien och tvåa i kvalet, resultatet över säsongen är vi nöjda med, även fast vi såklart gärna hade tagit oss vidare. Prestationerna har varit blandat, men över en hel säsong godkänt. Bygger vi vidare med fokus på prestationerna både individuellt och som lag till nästa säsong så kommer det kunna bli en än mer rolig säsong där vi på allvar ska hota om platserna i SuperElit!