Jussi Salo klar för Vita Hästen

18 maj 2020 13:00

Jussi Salo är klar för Vita Hästen. Jussi kommer framförallt att vara ansvarig för juniorssidan i klubben men kommer även att avlasta A-lagsledningen som assisterande general manager. Kontraktet börjar gälla den 1 augusti och är skrivet på 3+2 år.


Jussi Salo kommer närmast från en turbulent säsong i AIK och kommer i Vita Hästen främst att ta ansvar för juniorsidan och bidra till att utbilda spelare som ska kunna ta klivet upp till A-laget. Huvudtränare Tony Zabel är mycket nöjd med rekryteringen.

– Det är ett jättekliv för oss som klubb att få in den här kompetensen. Jussi har ett enormt kontaktnät på seniornivå men är även väldigt duktig på att scouta juniorer och det är precis den hjälpen vi behöver.

Hur kommer det sig att det blev just Jussi Salo?
– När jag fick det här jobbet för ett år sen så visste vi redan att upplägget inte var optimalt, att vi kanske skulle behöva jobba mer med scouting. Sen började vi titta på vem som besitter den kompetensen vi behöver och via kontakter fick vi tag i Jussi och började föra en diskussion med honom och lära känna varandra. Vi tycker att vi har landat i en kanonlösning här.

Jussi Salo själv är mycket nöjd med att komma till Vita Hästen och den roll han kommer att ha.

– Det är en ganska bred roll. Jag kommer att vara assisterande GM för A-laget, hjälpa Tony med scouting och rekrytering och annat han behöver hjälp med, men min huvuduppgift kommer att vara att vara sportchef för juniorerna.

Är det både för J18 och J20?
– Som sportchef, ja, men jag kommer att coacha J20.

En del av uppdraget är att bidra till att vi kan få upp fler spelare från de egna leden till A-laget, hur känner du inför det?
– Det känns mycket bra. Vi lyckades bra med det under min tid i AIK och jag upplever själv att min största styrka är att få fram hockeyspelare, att utveckla unga talanger och så.


Tony Zabel berättade även lite om lagbygget inför den kommande säsongen.

– Det har inte hänt så mycket sen vi pratade sist. Vi har blivit av med Niklas (Lundström, till LHC, redaktörens anmärkning), grattis till honom. Vi tittar på flera alternativ och eventuellt kan Jussi vara med och bidra där.

– På backsidan har vi några spelare klara men vi ska in med 3-4 till och det gäller väl samma sak på forwardsidan.

Vad kan vi som tittar på den här intervjun göra för att hjälpa till med lagbygget?
– Det är inga konstigheter egentligen, vi behöver få in sponsorerna, vi behöver få in all hjälp vi kan få. Våra fans har redan ställt upp otroligt mycket med kraftsamlingen, men vi behöver fortfarande hjälp om vi ska kunna få in lite spetskvalité.


Både ur en direkt intäktssyn och ur perspektivet när vi pratar med våra sponsorer är det jätteviktigt för oss att kunna visa att det finns ett stort intresse att titta på hockey i höst, så köp gärna ditt säsongskort redan nu! Du vet väl att du som köper eller förlänger ditt säsongskort innan 31 maj får 300:- rabatt?

#lagbygge2021