PRESSMEDDELANDE 2018-01-21

21 januari 2018 08:37

Vita Hästen förstärker truppen i form av Albin Ivarsson Hamberg. Forwarden ansluter från Hockeyettanlaget Nyköping Gripen och kommer senast från spel i AIK, dit han lånats in den senaste tiden. 23-åringen spelade drygt tretton minuter i fredagens match då Vita Hästen vann med 2-1.

”Vi är glada att hälsa Albin välkommen till Vita Hästen. Vi vet att han kommer fungera bra i gruppen, en skicklig spelare med stor utvecklingspotential och hårt jobb som krävs här. Välkommen Albin till Hästenfamiljen, säger Vita Hästens tränare Leif Strömberg”.

Forwarden, som har Nyköping Hockey som moderklubb, seniordebuterade i Gnesta redan under säsongen 2009/10 men värvades sedan till Gripen Hockey under säsongen 2014/15..

Inför säsongen tränade han med AIK och spelade även med laget under några av försäsongsmatcherna men när seriespelet drog igång var han tillbaka i Gripen och stod där för 25 poäng på 21 matcher innan han alltså lånades in till det allsvenska laget. Albin spelade som sagt var i Himmelstalundshallen så sent som i förrgår men nu är han tillbaka igen för att dra på sig den rödvita tröjan.

”Hästen är en anrik klubb som jag haft ett extra öga på då det ligger nära min hemstad Nyköping. Så när vi tog kontakt med varandra var det mycket intressant och därav blev det ett givet val, säger forwarden själv om flytten till Vita Hästen”.

Leif Strömberg 070-788 34 91