Löfquist: "Är jobbig för motståndarna"

22 april 2018 12:52

Hemsidan har haft en pratstund med Lukas Löfquist, lagets senaste nyförvärv.


Efter en del spekulationer är det officiellt att du kommer spela i Vita Hästen den kommande säsongen, hur känns det nu när det är klart?
- Det känns väldigt kul att spela för Vita hästen den kommande säsong. Ska bli väldigt kul när säsongen drar igång.
Du kommer senast från spel i Västervik, hur skulle du summera din tid där?
- Det var en rolig och lärorik säsong eftersom det var min första säsong i Allsvenskan. Sen var det kul att komma tillbaka till Sverige och Svensk hockey.
Hur bra koll har du på ditt nya lag?
- Jag har helt okej koll. Sen vet jag inte än såklart hur hela truppen kommer se ut när den är klar men jag känner ett par spelare redan nu sen innan vilket är kul.
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Jag skulle se mig själv som en stor rightare med bra skott och kyla vid offensiva lägen, samt väldigt hög arbetsmoral, åker mycket skridskor och är jobbig för motståndarna.
När började du märka att du hade tillräckligt med talang för att lyckas inom hockeyn?
- Det var nog när jag var 15-16år då jag kände att jag var ändå ganska bra på det jag gjorde.
2015-2017 spelade du i Nordamerika, har den tiden präglat dig som spelare på något speciellt sätt?
- Säsongen i OHL var det året då jag lärde mig mycket av det hårda jobb som krävs och hur man måste spela utan puck. Sen blev jag tuffare som spelare på isen eftersom det fullföljs tacklingar och smäller hela tiden där borta. Andra året som var mitt första år som senior var väldigt kul men tufft. Jag fick vara med om väldigt mycket och flängde mellan många ställen, jag lärde mig extremt mycket utanför isen och blev stark mentalt. Sen hockeyn i ECHL är känd för att vara en av dom tuffaste ligorna i världen så jag lärde mig mycket och det har gjort mig till en bättre hockeyspelare idag.
Har du något speciellt planerat att göra under sommaren, innan försäsongen drar igång på allvar?
- Nej jag har inte planerat något inför sommarn än. Just nu är jag i stockholm men det blir nog en semesterresa senare kan jag tro.
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Jag hann möta Vita hästen borta två gånger denna säsong och det var alltid grymt bra tryck, så ska bli väldigt kul att ha er på sin sida nu denna kommande säsong!
FAKTA: Lukas Löfquist
Ålder: 22 år
Längd/Vikt: 191cm/91kg
Position: Forward
Moderklubb: Hanviken SK
Statistik 2017/18: 37 matcher, 10 poäng (6+4), 12 utvisningsminuter)
Meriter: U16 SM-guld, J20 SM-guld, 5 juniorlandskamper
Lukas Löfquist är fostrad i Hanviken men tog sedan steget till Djurgårdens organisation där han tog sig fram, från de lägre juniorlagen fram till J20-laget där han debuterade under säsongen 2013/14. Säsongen som följde stod han för 48 poäng på 49 matcher och laget gick hela vägen till final där Frölunda (med Kevin Elgestål i laget) besegrades med 3-1.
Under samma vinter debuterade han även på seniornivå, det blev två inhopp i Väsby men efter säsongen tog han ett viktigt beslut. Karriären skulle fortsätta på andra sidan atlanten, först i OHL där han stod för en fin säsong i Oshawa Generals där han var lagkamrat med bland annat Anthony Cirelli som numera spelar i Tampa Bay. Efter säsongen blev det en flytt till ECHL där han stod för tolv poäng på 23 matcher i Missouri Mavericks innan säsongen rundades av med att spela tio matcher i Norfolk Admirals (även det i ECHL).
I oktober förra året stod det klart att Löfquist skulle vända hem till Sverige igen, valet föll på allsvenska Västervik och där stod forwarden för tio poäng på 37 matcher. Fredagen den 20:e April blev han officellt en Vita Hästen spelare.