Två poäng mot Troja

8 oktober 2021 21:17

Vita Hästen tog säsongens andra seger när man besegrade Troja på övertid med 3-2!


Vita Hästen inledde starkt och hade en del press de första minuterna innan Troja-Ljungby fick tag i pucken och lyckades skapa lite anfallsspel. Efter 4:04 åkte Colby Sissons ut för delaying the game efter att ha flyttat på målburen vid en riktigt farlig situation. En styrning som Jesper Myrenberg hade fullt sjå med att hålla. Utvisningen var bara 17 sekunder gången när hemmalaget kunde trycka in 1-0 genom Dennis Fröland.

Troja fortsatte att ligga på och skapa lägen inför en högljudd publik. Efter 7:22 åkte Troja på en utvisning och Vita Hästen fick chansen till powerplay. Man hade dock svårt att etablera spel i anfallszonen och Troja kunde slå ifrån sig.

Lagen turades om att skapa chanser, men Trojas chanser kändes lite farligare. Efter powerbreaket kunde Vita Hästen etablera lite tryck i anfallszonen. I en tilltrasslad situation jublade några Vita Hästen-spelare runt Trojas mål men domaren bestämde sig snabbt för att videogranska och gjorde bedömningen att det inte var mål.

Vita Hästen fortsatte dock att skapa tryck i hemmalagets zon och med fem minuter kvar av perioden åkte Troja på en ny utvisning, för slashing. Nu kunde gästerna skapa ett mycket bättre powerplay och Linus Lundin i Troja-målet fick bekänna färg.

Troja fick tag i pucken och gick till anfall, men det bar sig inte bättre än att man drog på sig ytterligare en utvisning, för tripping, och i fem-mot-tre kunde Marcus Eriksson spela fram Corey Mackin framför mål som kunde sätta 1-1!

Gästerna fortsatte att hålla ångan uppe i spel fem-mot-fyra och skapade en del riktigt bra lägen, men inga fler mål.

Skotten slutade 10-13. Båda lagen skapade lägen och turades om att föra spelet, så varken skott eller resultat kändes orättvist.

Andra perioden hade knappt börjat innan Troja drog på sig en ny utvisning, denna gång för tripping. Vita Hästen inledde lovande, men hade svårt att hålla igång sitt powerplay.

Gästerna kunde allt oftare skapa tryck i anfallszon och med fem minuter på klockan kunde Filip Cruseman ta tag i pucken, trampa runt halva försvaret och lägga in pucken i det närmaste i öppet mål. 1-2!

Hampus Falk fick pucken av Jesper Myrenberg, rundade eget mål och drog iväg hela vägen in i anfallszon, rundade två backar och drog på ett skott, men målvakten klarade.

Troja kom i enstaka ströanfall, men Vita Hästen ägde det absolut mesta av spelet. Med 13 minuter på klockan åkte Troja på en interference-utvisning. Gästerna skapade riktigt bra tryck, trots lite oprecisa passningar emellanåt och ett mål hängde verkligen i luften även efter att hemmalaget blivit fulltaliga.

Troja lyfte spelet något i slutet av perioden, skapade lite tryck och hade ett par bra skott, men Jesper Myrenberg var snabb med plocken.

Med mindre än 10 sekunder kvar åkte Vita Hästen på lagstraff för too many players. Troja sköt mot mål efter att periodsignalen ljöd och Alexander Falk förklarade för Troja-spelaren att så gör man inte.

Skotten slutade 10-7, vilket kändes lite missvisande. Det har var nästan helt och hållet Vita Hästens period och 0-1 i mål kändes i underkant.

Tredje perioden inleddes alltså med numerärt underläge. Troja fick till lite powerplay, men det blev riktigt farligt först efter att Vita Hästen blivit fulltaliga.

Hemmalaget fortsatte att ligga på och ledningen kändes inte trygg. Mitt i perioden hade Troja ett skott i stolpen och i momentet efter åkte Hampus Falk ut för tripping. Troja hade precis blivit fulltaliga när Vita Hästen tappade pucken i egen zon, Troja spelade in pucken framför mål och fick både en och två chanser innan Carl-Johan Sjögren kunde trycka in kvitteringen.

Hemmalaget fortsatte att ligga på och siktade uppenbarligen på ett ledningsmål. Vita Hästen hade svårt att komma ur egen zon men lyckades skapa enstaka ströanfall. Mot slutet av perioden kkom gästerna upp i lite längre anfall men skapade inget riktigt farligt.

Tiden rann ut och resultatet stod sig. Skotten slutade 13-5 och det speglade matchbilden ganska bra. Troja lyfte sitt spel i jakt på kvittering och höll sedan kvar i spelet och försökte nå ett segermål och hade inte varit helt oförtjänta av ett.

Förlängningen hann knappt börja innan Corey Mackin fick tag i pucken, åkte över halva isen och sprätte in segerpucken!

Publiksiffra: 1704.