Inför Vita Hästen - AIK

19 januari 2018 11:55

En tuff utmaning väntar i veckans sista match.


Ikväll är det dags för säsongens tredje möte mot AIK, det senaste spelades i slutet av November och den gången vann "gnaget" med 2-1 i en match där Vita Hästen tog ledningen tidigt genom ett powerplaymål av Rickard Palmberg. Forwarden saknas fortfarande ute på isen men lagom till kvällens match är en annan spelare, Mattias Kalin, tillbaka. Han har återhämtat sig bra efter sin skada och nu är det tänkt att centern ska göra sin första match sedan den 8:e December.

I kvällens match har båda lagen mycket att spela om, Vita Hästen har som bekant hamnat under kvalseriestrecket medan AIK jagar en plats i den Hockeyallsvenska finalen. I nuläget är det en poäng upp till Västervik på 12:e platsen samtidigt som gästerna har två poäng upp till andraplatsen som Leksand lagt beslag på.
– Det ska bli jättespännande. Det som är gjort är gjort, men vi kämpar på och försöker bara göra allt vi kan varje dag för att komma förberedda och sen vinna matcher. AIK är ett bra lag men det är vi också så det skall bli grymt kul, säger Villiam Haag inför matchen.

Om vi tar en titt på gästerna så hittar vi en del bekanta ansikten, på backsidan finns två tidigare Hästenspelare i form av Eric Norin och Filip Windlert. Norin minns ni säkert från säsongen 2013/14 då han stod för 22 poäng på 50 matcher och hade stor del i det allsvenska avancemanget. Även forwarden Kalle Jellvert har ett förlutet i Vita Hästen. Hos hemmalaget har backtrion Jens Hellgren, Nicklas Sjölund och Daniel Josefsson spelat i den svartgula tröjan.

Avslutningsvis vill vi tipsa om att ta er till spegelsalen under kvällen, Coca cola håller ett event tillsammans med Hockeyallsvenskan och då kan ni prova på att vara hockeymålvakt i en VR-miljö. Varmt välkomna!