Vinst i LHC-derbyt!

8 augusti 2018 01:43

Vita Hästen lyckades vinna matchen mot LHC efter en jämn tillställning som gick ända till straffar.


Matchen började lite trevande från båda håll och det märktes att båda lagen är inne i tunga träningsperioder. Vita Hästen stod upp bra och spelade ganska respektlöst till en början. I den 8:e matchminuten åkte Gustav Ahnelöv på en utvisning för holding och även om LHC inte skapade särskilt mycket i sitt power play så tog de tog över spelet alltmer och efter 9:55 kunde Johan Södergran göra 1-0 för gästerna.

Vita Hästen kom igen och kvitterade med drygt fyra minuter kvar genom Emil Eriksson på styrning. Skotten i första perioden slutade 4-11.

Se fler bilder här.

Andra perioden saknade inte chanser, men målen lyste med sin frånvaro. En skottstatistik som visade 6-6 antyder också ett jämnare spel än vad första perioden bjöd på. LHC saknade förvisso en handfull spelare, men det fråntar inte Vita Hästens fina spel någonting, laget radade upp ett flertal riktigt kvalificerade målchanser.

Tredje perioden hann knappt börja innan evigt unge Marcus Eriksson satte 2-1 för hemmalaget. Vita Hästen fortsatte spela bra även i tredje perioden och ju längre matchen led, desto möjligare kändes skrällvinsten.

Med bara 0,5 sekunder kvar lyckades dock Dan Pettersson kvittera för gästerna och matchen gick till en mållös förlängning.

Straffarna blev en chans att glänsa för två duktiga målvakter och det var inte förrän i den 10:e straffen som Christopher Fish lyckades få in pucken.

Inramningen från båda lagens klackar och Vita Hästen stundtals mycket vackra spel bådar gott inför säsongen. Ta chansen och skaffa ett säsongskort och häng med på resan!