Frölundaspelaren stannar i Vita Hästen

17 februari 2016 10:57

Kevin Elgestål anslöt under hösten på lån till Vita Hästen. Nu står det klart att Elgestål stannar två år till i Vita Hästen.


Elgestål kom till Vita Hästen under hösten och rivstartade med att göra poäng i de första matcherna. Under säsongen har det blivit fem poäng på 22 matcher.

– Kevin är en framtidsspelare som har alla de egenskaper en bra hockeyspelare ska ha. Han är professionell, noggrann och har träningsvilja kombinerat med talang och storlek. Vi tror Kevin kan blomma ut ytterligare hos oss, kommenterar Sportchef Niklas Czarnecki.

Elgestål är från Kungälv och fyller 20 i maj. Har spelat hela juniortiden i Frölunda och provat på spel i SHL och CHL. Elgestål är draftad av Washington Capitals i sjunde rundan och har tidigare varit över på NHL-klubbens training camp. Avtalet löper över säsongerna 2016/17 och 2017/18.

– Att vi har klart med Rickard Palmberg och Kevin gör att vi har börjat bygga den kärna av spelare som ska vara med att lyfta klubben ytterligare framöver. Spelare med bra inställning, värderingar och spetsegenskaper som vill utvecklas tillsammans med Vita Hästen, avslutar Czarnecki.