Fysisk grovjobbare klar för Vita Hästen

19 april 2016 16:02

24-årige stockholmaren Simon Mitman och Vita Hästen har idag kommit överens om ett tvåårskontrakt. Mitman är en fysiskt spelande grovjobbare som ger allt för laget.


Mitman kommer senast från fyra år i HockeyAllsvenska nykomlingen Västervik där han gjort sig känd för sitt oömma spela och hårda slit samtidigt som han gjort 117 poäng på 176 division 1-matcher. Han har även gjort 17 allsvenska matcher och spelat i J20 Superelit i Djurgården.

– Simon är ytterligare ett tillskott som ska bidra till att vi spelar mer fysisk, fartfylld och för motståndarna jobbig hockey kommande säsong. Han är ökänd i HockeyEttan för sitt tuffa spel som ibland kan vara på gränsen, men sällan går över gränsen. Precis en sådan spelare som alla vi ha i sitt lag, men inte i motståndarlaget, menar Vita Hästens VD Fredrik Jensen.

Kontraktet är över två år och Mitman ansluter till truppen i mitten av sommaren när han avslutat sin anställning på en skola i Västervik.

– Det har varit viktigt för oss att lyssna till våra supportrar och de som följer oss och där har budskapet varit tydlig att man efterlyser mer fart och fysik, mer Vita Hästen-hockey helt enkelt. Därför känns det nu extra bra att Simon väljer Vita Hästen, avslutar en nöjd Jensen.