Seger mot AIK

19 januari 2018 21:23

Efter förlusten mot IK Pantern var Vita Hästen tillbaka i Himmelstalundshallen för att spela säsongens tredje möte mot AIK.


Hemmalaget var revanschsugna efter förlusten mot IK Pantern och inledde kvällens match på ett lovande sätt, med mycket fart och energi började man skapa chanser och sju minuter in i första perioden tog man ledningen. Alexander Pettersson hittade fram till kedjekamraten Emil Eriksson som gav Hästen ledningen med sitt tredje mål för säsongen. Gästerna från huvudstaden var inte ofarliga under matchinledningen men Vita Hästen kunde gå till pausvila med en ledning både resultatmässigt och sett till hur spelet sett ut.

Även i andra perioden skulle Hästen spela på ett bra sätt men AIK lyckades försvara sig och de knappt 3000 på läktarna fick bege sig till korvkön utan något mål att diskutera.

Efter pausvilan var gästerna ute på kvitteringsjakt, man satte rejäl press mot Pontus Sjögren i Hästenmålet och Leif Strömberg valde att ta en tidig timeout för att samla styrkorna. Resterande del av perioden ägde mestadels rum i Hästens zon och med tre minuter kvar att spela lyckades AIK få till en kvittering genom Erik Nyström.

Gästerna fick avsluta perioden med att spela ett powerplay men Vita Hästen lyckades försvara sig och matchen fick istället avgöras i förlängningen där Jesper Samuelsson fick iklä sig hjälterollen. Två viktiga poäng inkasseras för hemmalaget medan gästerna får med sig en poäng tillbaka till Stockholm.

MATCHFAKTA
Vita Hästen - AIK: 2-1 (1-0,0-0,0-1,1-0)
1-0, Emil Eriksson (Pettersson)
1-1, Erik Nyström (Holm)
2-1, Jesper Samuelsson (Hellgren,Haag)
Skott: 35-28
Utvisningsminuter: 8-6
Publik: 2970

Nästa match spelas på tisdag då Almtuna kommer på besök till Himmelstalundshallen.