Rihards Marenis blir Vita Hästens spelare

18 november 2021 21:50

Vita Hästen och Rihards Marenis är överens om kontrakt för resterande del av säsong 21/22 samt 22/23!


Igår fick vi alla möjlighet att se Rihards debut som bekräftade många av de delar vi sett på träningar här hos oss. Vi är oerhört glada att nått fram till en lösning och knyta till oss Rihards.

_ Vi är otroligt glada att han signar för oss resten av säsongen och nästkommande säsong. Vi ser redan att han är en framträdande spelare och pusselbit i olika spelformer och framtida truppbygge. Han har visat karaktär i träning och är otroligt proffsig i sin helhet och passar helt enkelt in i i den typ av spelare vi vill bygga vidare på, både på och utanför is, berättar Tony Zabel

_ Vi sitter i ett nuläge men även med en framtidsplan. Vi har lärt oss på resan och vikten av att bygga en stark stomme över tid. Under året kommer vi sätta en stomme och föra succsesiva samtal med spelarna där alla har alla möjlighet att visa tränarstaben vad man vill. Tränarna har stor del i detta jobb då de lever och är med spelarna närmast. Vi har satt ordet karaktär som krav på spelare som vill bära Vita Hästens klubbmärke, oavsett svart eller vit häst (skratt). Marenis har visat detta och då vill vi i samband med att förlänga resten av denna säsong även erbjuda kontrakt för nästa. Vi är otroligt glada att Marenis vill samma sak, berättar Linus Näsström från Vita Hästen sportgrupp.