Förlust mot Södertälje

12 januari 2018 21:45

Vita Hästen var på jakt efter säsongens första seger mot Södertälje.


Gästerna fick en problematisk start på matchen med två utvisningar men sedan blev det allt bättre och efter ungefär elva minuters spel tog man ledningen genom Petter Hansson som gjorde sitt första mål för säsongen. Efter backens mål dröjde det bara elva sekunder innan Södertälje fick jubla på nytt, den här gången med Lucas Carlsson som målskytt.

Vita Hästen tog timeout för att försöka få en positiv reaktion men det här skulle bli gästernas period som även skulle hinna göra ytterligare ett mål (även den här gången med Carlsson sist på pucken) innan lagen tog pausvila.

I första perioden skapade hemmalaget en hel del chanser och man skulle göra det även i mellanakten men det var fortsatt Södertälje som stod för effektiviteten. Efter knappt sju minuters spel utökade Thom Flodqvist ledningen till 0-4 och det blev periodens enda mål.

Några minuter in i tredje perioden tändes hoppet Vita Hästen, i kvällens tredje powerplay fick man äntligen utdelning och Marcus Eriksson kunde reducera till 1-4. Målet var forwardens fjärde för säsongen men glädjen blev kortvarig, Södertälje var väldigt effektiva ikväll och skulle ett par minuter senare utöka sin ledning till 1-5 vilket även blev slutresultatet.

Segern gör att gästerna klättrar till en åttondeplats medan Vita Hästen är tolva i den Hockeyallsvenskan tabellen.

MATCHFAKTA
Vita Hästen - Södertälje: 1-5 (0-3,0-1,1-1)
0-1, Petter Hansson (Weigel, Bengtsson)
0-2, Lucas Carlsson (Liwing, Spångberg)
0-3, Lucas Carlsson (Andersson, Blomstrand)
0-4, Thom Flodqvist (From, Gråhns)
1-4, Marcus Eriksson (Pettersson)
1-5, Christopher Bengtsson (Valkvae-Olsen)
Skott: 41-29
Utvisningsminuter: 10-10
Publik: 2981 (Himmelstalundshallen, Norrköping)

Nästa match spelas på onsdag då laget tar sig ner till Malmö för att möta IK Pantern.