Seger mot Västervik

7 november 2017 21:19

Det blev en spännande match när Västervik besökte Himmelstalundshallen.


Matchen inleddes med en stunds ställningskrig där båda lagen lyckades skapa ett par bra chanser vardera, den tog sedan fart på allvar efter fem minuters spel när Västervik fick spela kvällens första powerplay. Väl där tog det bara sju sekunder innan Alexander Viklund kunde placera in pucken och ge gästerna ledningen. Strax efter målet fick Jens Hellgren ett läge att kvittera men Viktor Östlund stod för en fin räddning och Viklunds mål blev periodens enda.

Trots ett ganska jämnt spel hade perioden kunnat sluta 0-2 men Joacim Hedblads skott tog i stolpen och gästerna fick nöja sig med att ta med sig en uddamålsledningen in i pausvilan.

Västervik fick en riktig drömstart på den andra perioden, det tog bara dryga minuten innan Lukas Löfquist kunde utöka ledningen med sitt andra mål för säsongen. I det läget såg det ljust ut för gästerna men sedan drog man på sig några utvisningar och Vita Hästen fick chansen att spela powerplay, en spelform man trivs väldigt bra i. På kvällens tredje försök fick man tillslut utdelning, Rickard Palmberg hittade fram till Marcus Eriksson som kunde reducera med sitt andra mål för säsongen.

Hemmalaget spelade bra i andra perioden och fortsatte på den inslagna vägen efter pausvilan. Rickard Palmberg har haft något av en måltorka de senaste matcherna men sju minuter in i den tredje perioden tog han sig fram lyckades få in pucken bakom Östlund som i övrigt stod för en fin insats. Målet var Palmbergs elfte för säsongen och spänningen höjdes i Himmelstalundshallen.

Det såg ut att behöva bli förlängning för att avgöra matchen men med knappt två minuter att spela kunde Douglas Lögdal sätta 3-2 i boxplay och i slutsekunderna spikade Marcus Eriksson slutresultatet till 4-2 i tom kasse.

MATCHFAKTA
Vita Hästen - Västervik: 4-2 (0-1,1-1,3-0)
0-1, Alexander Viklund (Frisk, Pettersson)
0-2, Lukas Löfquist
1-2, Marcus Eriksson (Palmberg)
2-2, Rickard Palmberg (M.Eriksson, Nilsson)
3-2, Douglas Lögdal
4-2, Marcuus Eriksson (Kokman)
Skott: 34-27 (8-8,17-10,9-9)
Utvisningsminuter: 8-8
Publik: 2507 (Himmelstalundshallen)
*Nästa match spelas på lördag då BIK Karlskoga står för motståndet i Nobelhallen. *