Förlust mot Västervik

6 februari 2018 21:18

Vita Hästen bjöd in Västervik till säsongens fjärde match mot varandra.


Gästerna kom med en snöplig strafförlust mot Modo i bagaget men ikväll skulle man få större anledning att jubla, redan efter knappt tre minuters spel tog man ledningen genom Jörgen Karterud och Vita Hästen fick tidigt börja jobba i uppförsbacke. Några minuter senare fick Västervik chansen att spela kvällens första powerplay och väl där inte ens tog det inte ens 20 sekunder innan Dan Pettersson kunde utöka gästernas ledning.

I första perioden fick Vita Hästen inte riktigt till anfallsspelet men efter pausvilan började man spendera mer tid i anfallszonen, det var dock Västervik som skulle göra periodens enda mål när Victor Öhman var på rätt plats vid rätt tidpunkt och uppförsbacken för hemmalaget blev allt brantare.

I tredje perioden var siktet inställt på att få till en tidig reducering och skapa spänning i matchen men efter knappt två minuters spel fick gästerna spela med en man mer på isen och då satte Alexander Viklund sitt tionde mål för säsongen. Nu hade Västervik en stor ledning som man lyckades försvara på ett bra sätt, hemmalaget hade några lägen att snygga till siffrorna men Viktor Östlund i gästernas mål stod för en fin insats.

Slutresultatet skrivs till 0-5 och Västervik kan åka hem med tre poäng medan Vita Hästen får sikta in sig på nästa match.

MATCHFAKTA
Vita Hästen - Västervik: 0-5 (0-2,0-1,0-2)
0-1, Jörgen Karterud
0-2, Dan Pettersson (Drugge, Frisk)
0-3, Victor Öhman (Fish)
0-4, Alexander Viklund (Blomberg, Hedblad)
0-5, Dan Pettersson (Viklund)
Skott: 30-29 (9-10,14-8,7-11)
Utvisningsminuter: 6-8
Publik: 2708 (Himmelstalundshallen)

Nästa match spelas på fredag då BIK Karlskoga står för motståndet i Nobelhallen.