Förlust mot Västerås

14 mars 2023 21:20

Säsongen slut efter dramatisk tillställning.


Period 1

Både Anton Björkman och Erik Ullman hade tidigt bra avslut men Västerås stack också upp. Jimmy Andersson hittade också in till Jesper Samuelsson efter fem minuter och gav honom ett ypperligt men svårt styrningsläge. Pucken gick utanför. Även Sebastian Benker hade ett hyfsat avslut.

Sex minuter in åkte Tim Wahlgren på en trippingutvisning när han sträckte sig efter pucken. Västerås spelade runt och försökte hitta lägen men Vita Hästen stod upp bra och höll emot.

Västerås hade lite oftare strukturerade anfall än hemmalaget, men inget av lagen skapade några riktigt skarpa chanser. Med fem minuter kvar skapade gästerna dock ett riktigt farligt läge där Adam Ohre fick jobba ordentligt i kaoset som uppstod framför mål. Minuten senare uppstod en liknande situation åt andra hållet när Sebastian Benker drog på ett skott som Johan Gustafsson fick kämpa lite med för att få kontroll på.

Vita Hästen hade ett bra anfall med några minuter kvar. Erik Ullman och Filip Lennström gick till attack och fick till ett skott ur snäv vinkel.

Skotten slutade 10-12 i en ganska tät period med mycket kamp. Västerås gjorde kanske sin bästa period under matchserien, Vita Hästen kom till en del bra anfall också.

Period 2

Det var fortsatt tätt och jämnt i inledningen av andra perioden. Båda lagen skapade en del lägen, men Vita Hästen var kanske lite skarpare. Fem minuter in åkte Västerås på en utvisning för interference. Hemmalaget öppnade bra och Sebastian Benker hade ett bra skott. Både Hugo Styf och Benker hade fler bra skott också. I momentet efter fick Sebastian Benker pucken igen, cirklade runt lite i zonen och drog på ett skott som smet förbi Gustafsson in i krysset. 1-0!

Det bara nån minut av Vita Hästen-anfall innan Västerås åkte på en ny utvisning, denna gång för holding. Vita Hästen skapade en del lägen, men skapade inte de riktigt avgörande lägena.

Hemmalaget fortsatte att ligga på och vid powerbreaket stod skotten 8-2.

Vita Hästen hade alltjämnt mer av spelet men man skapade inte de riktigt farliga lägena.

Med fyra minuter kvar hade Västerås ett längre anfall som slutade med att Ohre fick göra en dubbelräddning. Alex Brännstam fick en dropp-passning och drog på ett skott som fick ribban att sjunga.

Med minuten kvar fick Anders Söderberg pucken och förste dra sin motståndare men missade och fick istället ta en trippingutvisning för att förhindra ett friläge.

Under den minuten som återstod av perioden var det dock hemmalaget som hade det farligaste läget när Georg Weigelt drog på ett bra skott.

Skotten slutade 13-6. Perioden var lite omvänd den första. Vita Hästen hade mer av spelet men Västerås kom tillbaka i slutet av perioden.

Period 3

Perioden inleddes alltså med numerärt underläge för hemmalaget, men man skapade ändå det bästa läget när Jens Holmström och Tim Wahlgren gick till anfall. Gustafsson kunde dock styra undan.

Västerås försökte lyfta sitt spel i jakt på en kvittering och spenderade mycket tid i hemmalagets zon med puck, men Vita Hästen spelade lugnt och metodiskt och höll motståndarna på utsidan till stor del.

Direkt efter powerbreaket hittade pucken fram till Simon Robertsson som lyckades vispa in den bakom Ohre och det var kvitterat.

Nu var det Vita Hästens tur att lyfta sitt spel. Man tog sig in i Västerås zon men hittade inte riktigt rätt lägen. Istället vände Västerås, Alexander Lindelöf sköt från kanten och Oliver Bohm styrde in pucken. Målet godkändes efter videogranskning.

Vita Hästen låg på i jakten på en kvittering. Sebastian Benker hade ett tungt skott och Victor Öhman vräktes omkull utan åtgärd.

Med dryga minuten kvar plockade Vita Hästen ut Adam Ohre och sekunderna efteråt blev det en avblåsning och hemmalaget tog även sin timeout.

Vita Hästen gav det en ärlig chans och skapade en del panik framför Gustafsson, men Västerås höll emot och red ut stormen. Därmed gick Västerås vidare till kvartsfinal och säsongen tog slut för Vita Hästen.

Skotten slutade 8-8, sammanlagt 31-26.