Phil Horsky – Ny sportchef Junior och Head Coach J-20

3 juni 2021 12:00

Vita Hästen har rekryterat Phil Horsky som ny sportchef för juniorverksamheten samt Huvudtränare för J-20-laget. Phil kommer närmast från Vimmerby Hockey i Hockeyettan där han varit huvudtränare och tagit laget till tre raka play-off spel. Horsky har också ett förflutet som Huvudtränare för Örebros J-20 lag säsongerna 2015/2016 och 2016/2017 samt från Österrike och Schweiz. Horsky tillträder sin tjänst den 1/7 men kommer dessförinnan sätta sig in i verksamheten i största möjliga mån. Kontraktet är skrivet över två säsonger.


– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Phil till vår juniorverksamhet. Det är en kompetent tränare som arbetat på både hög junior- och seniornivå som vi upplever kan vara med och fortsätta utveckla både vår juniorverksamhet i stort men också individuella spelare. Vi ser att han på ett bra sätt kan förbereda våra juniorer för seniorspel och vad som krävs för att nå nästa nivå, säger Dan Björkman Klubbchef i Vita Hästen.

– Jag är tacksam för att komma in i en ambitiös organisation som Vita Hästen. Jag brinner för utvecklingen av både organisation och unga spelarna och är säker på att min erfarenhet och passion kommer kunna ta Vita Hästens juniorverksamhet till nästa nivå, säger Phil Horsky.