Seger mot BIK Karlskoga

9 februari 2018 21:38


Sett till tabelläget var hemmalaget i störst poängbehov och man fick en väldigt bra start på matchen. Under de inledande minuterna fick man testa sina färdigheter i powerplayspelet och under den första perioden spelade man totalt fyra numerära överlägen - i det tredje lyckades man ta ledningen genom Fredrik Forsberg. Det krävdes dock en hel del granskande innan domaren valde att godkänna målet som för övrigt var Forsbergs sjunde för säsongen.

I andra perioden var spelet lite jämnare, Vita Hästen började få fart på sitt anfallsspel och efter knappt fem minuters spel kom kvitteringen när Henrik Nyberg satte sitt första mål i Hästentröjan. Några minuter senare drog hemmalaget på sig sin första utvisning för kvällen och man lyckades hålla tätt men lite senare tog Jesper Samuelsson vara på en retur och kunde peta in pucken bakom Olle Eriksson Ek i BIK-målet. Vita Hästen kunde därmed gå till pausvila med en uddamålsledning.

I tredje perioden fick Marcus Eriksson en nyckelroll. Efter några minuters spel fick forwarden sitta i utvisningsbåset men laget försvarade sig bra i boxplayspelet och strax efter att han återvänt till isen kunde han utöka ledningen till 1-3 med ett fint backhandavslut. Målet var Erikssons femte för säsongen och efter det blev hemmalaget allt desperatare i sin jakt på mål.

Med knappt fyra minuter kvar att spela höjdes spänningen i och med Karlskogas reducering till 2-3 men i slutminuten kunde Villiam Haag spika slutresultatet till 2-4 i tom bur och Vita Hästen kan åka tillbaka till Norrköping med tre tunga poäng i bagaget. Segern gör att det bara är en poäng upp till sjundeplacerade Modo, som är motståndare på söndag.

MATCHFAKTA
BIK Karlskoga - Vita Hästen: 2-4 (1-0,0-2,1-2)
1-0, Fredrik Forsberg (Eklind, Thorell)
1-1, Henrik Nyberg (M.Eriksson)
1-2, Jesper Samuelsson (Nyberg, M.Eriksson)
1-3, Marcus Eriksson (Westlund)
2-3, Rodrigo Abols (Forsberg, Bengtsson)
2-4, Villiam Haag (Pettersson)
Skott: 35-17
Utvisningsminuter: 12-14
Publik: 2382 (Nobelhallen)