J20 kvalar mot Super Elit

5 mars 2020 08:01

Vita Hästen J20 har gjort en mycket bra säsong och går nu in i det första av tre steg mot spel i högsta divisionen Super Elit. Vi går igenom både seriesystem och kval och pratar med head coach Jimmy Wedberg.


Seriesystemet för J20 kan vara lite knepigt att förstå, speciellt eftersom de fyra grupperna i J20 Elit, den näst högsta divisionen där Vita Hästen har spelat i år, fungerar lite olika i olika regioner.

Varje region tar fram ett lag till kvalet till J20 och hur den processen ser ut är alltså lite olika i olika regioner. I region syd, som Vita Hästen hör till, spelar de tre bästa lagen en enkel serie och laget som tar flest poäng där går vidare till förkval, där man får möta någon av de andra regionernas vinnare.

Två lag går sen vidare till Play Off mot de två sista lagen från J20 Super Elit och dessa möten bestämmer vilka lag som spelar i Super Elit nästa säsong.

Jimmy Wedberg är head coach för Vita Hästen och han är nöjd med säsongen.

– Jag tycker att vi har gjort en bra säsong. Vi dippade lite när vi blev klara för att gå vidare och har därefter försökt få gruppen att börja tävla mer igen och det var skönt att vi kunde vinna mot Kungälv.

Hur förbereder ni er inför förkvalsserien?
– Det handlar mycket om detaljer, att försöka bli ännu lite bättre i allt vi gör.

Du som vill följa våra unga stjärnor kan antingen göra det på plats eller köpa matcherna på pay per view.

J20 Region Syd: IF Troja/Ljungby - HC Vita Hästen 6 mars 2020 14:55

J20 Region Syd: HC Vita Hästen - Halmstad HF 7 mars 2020 11:55