Vita Hästen tar in Patrick Blomberg

4 juni 2019 12:00

Patrick Blomberg är klar för spel i Vita Hästen för kommande två säsonger.


Blomberg representerade föregående säsong Timrå i SHL där han stod för fem poäng på 35 matcher. Tidigare i karriären har Patrick även representerat Pantern och Västervik i Hockeyallsvenskan. Säsongen 2017/2018 vann Patrick Västerviks interna poängliga med 32 poäng på 52 matcher.

Tränare Tony Zabel om nyförvärvet:
– Patrick är en mycket skridskostark och smart tvåvägscenter som tillför en ytterligare dimension till vårt lagbygge. Med sin erfarenhet från Allsvenskan och SHL så känner vi att vi hittat rätt spelare för att stärka vår offensiv till kommande säsong. Patrick har också en förmåga att höja sin omgivning och kommer vara en nyckelspelare för oss under kommande två säsonger.

Patrick Blomberg om att ansluta till Vita Hästen:
– Jag har fått en bra känsla för Vita Hästen i mina möten och samtal med klubben och tränarna. I Vita Hästen får jag en bra chans att utvecklas ytterligare och på sikt ta mig tillbaka till SHL och bidra till Vita Hästens utveckling. Jag kommer försöka visa vägen på träning och match, tävla och träna hårt och bidra med glädje och ledarskap i gruppen.

Elite Prospects