Julius Pohjanoksa ny målvakt för Vita Hästen!

4 juni 2020 12:00

Julius Pohjanoksa är klar för spel i Vita Hästen under nästa säsong. Hans kontrakt är skrivet på ett år och han kommer närmast från TPS.


Tony Zabel är mycket nöjd med affären.

– Vi har varit på jakt efter en målvakt sedan vi tappade Niklas och nu har vi lyckats landa en bra målvakt. Vi har lyckats lösa honom med hjälp av Jussi Salo och hans kontakter med TPS och det känns otroligt bra.

Vad är det för typ av målvakt?
– Det är en modern målvakt, stabil, släpper inga returer, tävlingsmänniska. Vi vet också att TPS tycker att det är en riktig talang.

Hur kommer det sig att vi går ut med detta nu när vi egentligen har kontraktsstopp?
– Vi har fått till ett otroligt fint samarbete med TPS tack vare Jussi och hans kontakt med Tomi Kallio där och det är TPS som har gjort det här möjligt för oss. Vi får en bra målvakt till en väldigt liten peng och då känner vi att vi måste slå till.

Huvudpersonen själv ser fram emot att komma till Norrköping.

– Det känns jättespännande, det är en stor möjlighet för mig att ta nästa steg i min karriär. Jag vill verkligen hjälpa laget att lyckas.

Vad vet du om Vita Hästen och HockeyAllsvenskan?
– Inte så mycket, jag har förstått att det är en bra liga med bra spelare och att det är ett bra ställe att spela om man vill komma framåt i sin karriär.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?
– Jag är en lite mindre målvakt, jag förlitar mig mycket på min snabbhet och min förmåga att läsa spelet.

Läs mer om Julius Pohjanoksa på Elite Prospects.

#lagbygge2021


Ge laget de bästa möjliga förutsättningarna att lyckas under kommande säsong - köp ditt säsongskort nu!

Missa inte vår livesändning på Facebook ikväll kl 18! Du kan själv ställa frågor till Dan Björkman och Rickard Rauge om allt som har med Vita Hästen och hockey i allmänhet att göra.