Ny målvakt till Vita Hästen

2 mars 2016 15:07

Vita Hästen har tecknat avtal med målvakten Emil Jidskog, senast i Pantern. Jidskog blir därmed första nyförvärvet som är klart till säsongen 2016/17.


Jidskog kommer ursprungligen från Tranås där han gjorde division 1-debut redan som 18-åring. Jidskog har även representerat Huddinge och Nyköping på division 1-nivå samt senast Pantern i HockeyAllsvenskan där han hade 93,9 i räddningsprocent och 2,00 insläppta mål i snitt på de elva matcherna han stod.

– Emil är en stor och stabil målvakt som under flera år presterat på hög nivå i division 1. Han påminner om Johannes Jönsson i spelstilen och lugnet. Han har visat under denna säsong i Pantern att han har potential att spela i HockeyAllsvenskan och göra det bra. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för Emil i Vita Hästen och det är glädjande att Emil dessutom väldigt gärna vill spela hos oss och är beredd att jobba hårt för att få chansen, kommenterar Sportchef Niklas Czarnecki.

Avtalet är skrivet på en säsong och Jidskog ansluter till truppen 1 augusti.

– Med Emil i truppen har vi åtta spelare på kontrakt till nästa säsong och vi har då även säkrat upp en av två målvakter. Dessutom ser samarbetet med Örebro ut att fortsätta även kommande säsong, vilket innebär att vi mer eller mindre har halva truppen klar, avslutar Czarnecki.