Landslagsman klar för Vita Hästen

24 juni 2019 13:00

Ungerske centerforwarden Istvan Bartalis är klar för spel i Vita Hästen och Hockeyallsvenskan för kommande säsong.


Tjugoåttaårige Bartalis har de tre senaste säsongerna spelat för Schwenniger Wild Wings i DEL (tyska högsta ligan) där han senaste säsongen stod för 16 poäng på 42 matcher. Bartalis har också representerat Ungern i landslagssammanhang där han säsongen 18-19 stod för 6 poäng på 10 matcher. Bartalis spelade senast i Hockeyallsvenskan under säsongen 13-14, då han representerade Troja-Ljungby under flertalet säsonger och är sedan den tiden även svensk medborgare.

Tränare Tony Zabel om förstärkningen och lagbygget:
– Bartalis kommer passa perfekt in i vårt lag som en tvåvägscenter med sina främsta kvalitéer i spelförståelsen, passningsspelet och förmågan att göra omgivningen bättre. Utifrån de referenser vi fått så är Bartalis en spelare som tävlar och tränar hårt, det tillsammans med hans skicklighet och rutin från Tyska högsta ligan i tre år tillsammans med internationella matcher med landslaget gör att vi ser Istvan som en mycket viktig spelare för Vita Hästen och vår utveckling.

I och med förstärkningen av Bartalis börjar truppbygget mer eller mindre bli klart, vi hoppas kunna presentera de sista pusselbitarna under närmaste veckorna. Truppen kommer vid uppstart av säsongen bestå av 14 forwards på kontrakt samt sju backar. Den åttonde backplatsen kommer vi ha ett par spelare på try-out för att kriga om. Vi är mycket nöjda med lagbygget och är övertygade om alla kommer slita hårt för Vita Hästen i vinter samt att vi har alla förutsättningar för att göra ett bättre sportsligt resultat än föregående säsong.

Elite Prospects