Kvalseriens Comeback – Behåll statusen

14 mars 2019 13:11

Supportern Niclas Lekander stöttar laget i kvalserien, läs hans tankar och uppmaning kring det som komma skall


Sju dagar – Om exakt sju dagar så drar Kvalserien till HockeyAllsvenskan igång. Detta var väl kanske inte vad vi hade räknat när vi följde lagbygget eller läste klubbens egen målsättning och förväntningar inför säsongen, men varför inte göra det bästa av det?

Vi alla minns väl hur det såg ut i Himmelstalundshallen för fem år sedan? Himpa var en riktig borg där man knappt hann släppa in motståndet på baksidan av hallen innan man såg ångesten lysa i ögonen på gästerna och första pucken låg i maskorna bakom en frustrerad keeper.

Eller varför inte minnas tillbaka till för fyra år sedan? Då hela klubben var utdömd som nykomling och fick höra att man bara var ett gäng ”som blev över” när de andra lagen värvat russinen ur kakan. Där knäppte man många experter på näsan och där stod vi i en matchserie om bäst av sju matcher mot stora och starka Modo Hockey.

Kanske var ishockeyn bättre då, kanske var laget bättre då, kanske var det mesta bättre då. En sak som dock inte har förändrats sedan dess är publiken i Norrköping. Jag som frekvent besökare av såväl hemma- som bortahallar vet ju att alla fortfarande brinner, även om vissa gör det mer och andra gör det mindre, men glöden för hockeyn i Norrköping finns fortfarande där hos alla som även var med under säsongen 13/14 och 14/15. Det är dags även för oss alla att steppa upp nu!

Många är vi som har skrikit oss hesa efter förändring, bättre insatser och mer mål framåt. Visst, kraven kommer vi fortfarande ställa så fort pucken släpps nästa torsdag 19.00, men då tycker jag vi alla också efter kvalserien ska kunna se oss i spegeln och säga ”jag gjorde vad jag kunde och det vet jag att min bänkgranne också gjorde”.

Mycket kring avgörandet ligger givetvis i lagets händer, men även vi supportrar och staden Norrköping kan hjälpa till i detta. Vi kan tillsammans sluta upp runt killarna i laget, ge dom stöttningen, pushningen och den där extra energin genom att närvara, offra ett par stämband och kanske en extra slant på en bortaresa eller en kompis biljett hemma.

Nu för vi Himpa tillbaka fyra-fem år i tiden och visar grabbarna hur det har varit och hur det SKA vara när man spelar i Vita Hästen, både hemma och borta. Jag var på plats i Piteå när vi vann premiären borta i kvalserien senast med 7-2. Jag var på plats när vi chocksänkte Allsvenska Björklöven sent hemma genom Christoffer Björklunds skott som vallades på både en och två Löven-spelare med 20 sekunder kvar. Jag var på plats när vi vände 0-3 till 4-3 hemma mot Tingsryd genom Macke-show, och jag var på plats när vi tog steget upp borta mot Troja efter Gardells härliga boxplaymål. Jag vill uppleva dessa minnen igen, men det kommer jag inte kunna göra utan att resten av er hockeyintresserade runt om i staden hjälper mig. En ensam person kan inte utföra speciellt mycket, men tillsammans kan vi göra massor. Både för klubben och laget.

Hjälp till att återskapa Kvalseriefebern i Norrköping. Hjälp till att bevara den HockeyAllsvenska statusen i Norrköping. Förläng ditt säsongskort HÄR ! #KvaletsComeback

/ Supporter, Niclas Lekander