Micke Johansson klar som assisterande!

14 juni 2021 16:00

Micke Johansson tar klivet upp till assisterande för A-laget.


– Det känns jättekul, Micke var den första jag tänkte på när Niklas slutade, säger Vita Hästens huvudtränare Tony Zabel och fortsätter:

– Vi får in en väldigt rutinerad kille som har varit med på alla nivåer.

– Det ska bli jättekul, såklart, säger Mikael Johansson.

– Tony och jag har aldrig jobbat ihop, men vi har ju följt varandra ända sen tiden i Djurgården. Det ska bli jättespännande!

Rickard Rauge, Vita Hästens ordförande:

– I slutändan blev Micke det naturliga valet som ny assisterande tränare för A-laget när det blev en vakans där. Det är en person som kan vår organisation sedan tidigare och som snabbt kan komma in i rollen och hitta ett bra samarbete med Tony. Micke har också en mycket hög hockeykompetens som vi kommer ha stor nytta av kommande säsong.

– Det är till viss del olyckligt att vi nu får en vakans på J-18, det har vi diskuterat och vägt för- och nackdelar. Vi ser det dock som hanterbart och att vi ska kunna hitta en ny kompetent tränare där snarast möjligt. Det blir också en möjlighet för vår nye sportchef på juniorsidan, Phil Horsky, att vara med och påverka hur hans organisation ska se ut. Eftersom Micke finns kvar i föreningen ser vi också att det kan bli en bra överlämning.

Kolla in en intervju med Tony Zabel och Micke Johansson på VH Play.