Grizzly: "Det kommer att bli kul att snacka hockey med fansen!"

10 augusti 2018 09:56


Var kommer "Grizzly" ifrån?

Det är en gammal historia från något hockeyläger i ungdomen när nån tyckte att jag var stor som en grizzlybjörn och sen har jag inte blivit av med det.

Matchen mot LHC, hur är känslorna efter den?

Kul att vara igång och jättekul att vi kunde ge dem en ordentlig match och dessutom vinna. Samtliga grabbar gjorde en bra insats. Vi var lite illa ute i första, vi spred puckar och var lite utspridda i egen zon, men sen tycker jag att vi blir starkare på pucken och får till lite längd på anfallen. Som helhet är det en rättvis seger.

Kände ni att ni fick de svar ni hoppats på?

Ja, vi fick många positiva svar. Båda målvakterna gjorde jättefina insatser och vi ser också att linjerna i spelet börjar sitta, även om det fortfarande finns mycket att jobba med.

Ligger ni i fas med träningsmålen?

Man vill ju alltid ha hunnit göra mer. Nu har vi inte varit på is så länge än och det finns en del kvar att jobba med, men vi har ju också rätt mycket tid kvar. Vi är i stort sett nöjda.

Du kom till klubben som målvakt 2010 och blev sedan målvaktstränare säsongen efter. Vad är det som har gjort att du har trivts så bra så länge i klubben?

Det är många orsaker. Det är fantastiskt att spela i Himpan, det var det redan när vi låg i ettan. Sen växer ju känslorna för både klubben och staden år för år, jag trivs jättebra i klubben och i staden Norrköping och jag är glad att jag har fått förtroendet att få vara kvar så länge.

2012 blev du videocoach. Hur har videocoachandet utvecklats genom åren?

Från början satt jag under matcherna och taggade upp klippen så att de var färdiga direkt efter matcherna, sen har uppgifterna ändrats lite under åren. Nu kör jag och Leffe [Strömberg] taggningen själva tillsammans och visar grabbarna lite olika sekvenser efter matcherna.

Ändras din roll på något sätt i olika tränarkonstellationer?

Lite grann kanske, i grunden har jag haft samma uppgifter de senaste 2-3 åren som assisterande, men sen är det klart att varje huvudtränare har ju sin personlighet och då gäller det lite för mig att anpassa mig efter vad som behövs också.

Du är som sagt assisterande tränare och även målvaktstränare. Hur arbetar man med målvaktsträning?

Vi går på is en halvtimme innan träningen med Marcus och Viktor och ett antal skyttar för att nöta lite olika situationer. De kommer att vara varma och redo när lagträningen drar igång.

Ni jobbar med video i målvaktsträningen också?

Ja, jag filmar det mesta vi gör. Det är ett jättebra verktyg för mig, det går inte att se allt på en gång. Jag kan gå tillbaka och se i efterhand och även för Viktor och Marcus, att kunna se sig själva och få en bättre förståelse för vad vi pratar om.

Vad skulle du säga utmärker Viktor och Marcus som målvakter?

Båda har en storlek jag gillar, de är ca 1,90 båda två, bra längd på en målvakt. Viktor spelar ett lite mer blockande, täckande spel medan Marcus har lite större rörelser och jobbar lite längre sträckor om man säger så. Båda har ett starkt psyke och dessutom kommer de bra överens vilket är en otroligt viktig del, att de kan hjälpa varandra.

Det måste vara extra viktigt när man har ett konkurrensutsatt jobb, att man ändå kan stötta varandra?

Ja, det är det. Det får ju inte bli för "gulligull" mellan dem heller, kampen mellan dem att få spela måste finnas men vi måste ändå kunna hjälpa varandra att ta nya steg, det kommer alla att ha nytta av.

Hjälper du även våra målskyttar med tips?

Ja, det gör jag. Jag kommer med små inputs hela tiden och det är något som jag vill ta steget längre och utveckla ännu mer. Skyttarna tänker inte så ofta utan de åker fram och drar ett skott. Vi ser faktiskt skillnad på de grabbarna som är med och kör på målvaktsträningen.

Hur ser rollfördelningen ut mellan dig och Leif och de andra ett vanligt träningspass eller en vanlig träningsvecka?

Leffe planerar oftast träningarna och styr den delen ute på isen medan jag är mer aktiv på isen och ser till att vi får ett bra flyt i övningarna.

Igår var ni på sponsorträff. Hur många sponsoraktiviteter är det under en säsong?

Det är kanske 5-6 aktiviteter per månad. Det är kul att komma ut och träffa sponsorerna, de är extremt viktiga för oss. Det är bara kul att komma ut och visa upp oss och ha ett bra förhållningssätt till våra sponsorer.

Och på tal om sponsorevent så har vi säsongskortsutdelning den 25 augusti kl 13 på Söderbergs bil, hur ser du fram emot det?

Det ska bli kul! Det är ju ett antal säsongsbiljetter köpta så jag hoppas att det kommer mycket folk dit så att vi får ha en trevlig eftermiddag och snacka lite hockey och lite annat.

Det är kul att träffa fansen?

Ja, de är är extremt viktiga för oss! Utan fans och sponsorer är vi inte mycket.

Sen har vi nästa hemmamatch den 2 september kl 16 mot Sparta från Sarpsborg, Norge. Vad har du för kunskaper om dem?

Inga speciella och den ligger ju en bit in i framtiden. Jag har mött ett antal norska lag och det jag vet är att det kommer att bli en bra, jämn match. Det är ungefär samma nivå på norska ligan som på Hockeyallsvenskan.

Men ni ser fram emot matchen och hoppas att publiken från LHC-matchen kommer tillbaka?

Ja, det gör vi! Och vi hoppas att vi lyckas locka lite extra publik också efter matchen mot Linköping för publiken är härlig! Vi behöver dem och det blir ett extra stöd som är extremt nyttigt för oss.

Vill du träffa Grizzly och de andra och snacka hockey? Varför inte skaffa ett säsongskort och hänga med på utdelningen? Många härliga hockeystunder under säsongen utlovas!