#71 Christopher Fish avslutar sin hockeykarriär

12 maj 2022 16:26

Vi vill tacka Christopher Fish för fyra fantastiska säsonger i Vita Hästen och önskar honom all lycka i sin civila karriär.


Några rader från #71 Christopher Fish varför hockeykarriären avslutas

Känslorna är många, älskar hockeyn, älskar kulturen, älskar föreningen, älskar fansen och draget kring en ishockeymatch, älskar mina lagkamrater. Varje säsong jag spelat ishockey har jag alltid trivts i laget. Att få lägga av på egna premisser är något jag också värderar högt, att mogna i beslutet har också varit viktigt för mig.

Under åren har en ”karriär” efter hockeyn varit något jag velat ha, ett arbete som jag skulle brinna för, som jag skulle tycka var roligt. Polisyrket är något som växt fram och nu när chansen dök upp, och att jag klarade alla tester, steg och prövningar direkt så blev det ett snabbt, men ett relativt enkelt beslut.

Bästa minnena från Vita Hästen? Är många, men absolut mest är folket och människorna jag fått lära känna, som jobbar i eller runt om klubben, men också sponsorer, fans och andra som brinner för Vita Hästen. Kärleken för klubben är så äkta.

Vad händer nu? Som sagt så kommer jag nu fortsätta träna hårt för att vara i absoluta toppformen, inte för att vara en vältränad ishockeyspelare, utan nu för att förbereda sig för en tuff utbildning och för att vara en polis i toppform. Ska bli otroligt kul att få göra det man drömt om efter en ishockeykarriär och som låg högst upp på listan av studieval.

Som sista ord vill jag bara säga TACK, tack till er alla och hoppas vi ses i vinter i Himpa.

Mvh Christopher Fish


– Christopher har under sina säsonger i Vita Hästen tillfört både rutin och ledarskap. "Himpa" kommer att sakna Christophers förmåga att avgöra matcher och inte minst hans straffar som givit upphov till "fisken" och många viktiga poäng, berättar Patrik Degerstedt, Sportchef Vita Hästen.

– Att Christopher väljer att avsluta sin hockeykarriär är otroligt tråkigt för oss som haft honom som lagkamrat. Han har alltid kommit till hallen fullt fokuserad för att hjälpa laget. Sedan tror jag inte att det bara är jag och mina barn som kommer sakna den patenterade målgesten, troligtvis världens bästa målgest, i Himmelstalundshallen. Önskar Christoffer all lycka i det civila livet och med kommande polisutbildning, han kommer bli saknad, berättar Jesper Samuelsson, lagkapten Vita Hästen.