Inför BIK Karlskoga - Vita Hästen

11 november 2017 11:56

Efter några dagar på hemmaplan ger sig laget ut på vägarna igen.


Nu har det gått ett par dagar sedan 4-2 segern mot Västervik och nya utmaningar står på tur, ikväll väntar en på pappret tuff match mot ett lag som haft en ganska tung inledning på säsongen. BIK Karlskoga bjuder in till kamp och man gör det med siktet inställt på revansch, lagens senaste vinst vann nämligen Vita Hästen med 4-3 efter att Wilhelm Westlund avgjort matchen med ett vackert mål i förlängningen.

Kvällens motståndare kommer senast från en förlust borta mot Modo och man har inlett säsongen oväntat svagt, efter 16 omgångar ligger laget sist i serien och man har sju raka förluster vilket säkerligen gett självförtroendet en törn. Trots det ska vi inte ta segern för givet, BIK Karlskoga har många skickliga spelare i sin trupp och förr eller senare vänder den negativa trenden.

Om vi tar en titt på hemmalagets poängliga så toppas den av backen Patrik Pakkonen som noterats för nio poäng medans Fredrik Höggrens fem mål gör han leder den interna skytteligan. För Vita Hästens del är det Marcus Eriksson som samlat ihop flest poäng, inför kvällens match har han gjort totalt 18 poäng vilket även räcker till en delad förstaplats i hela HockeyAllsvenskans poängliga.

Skadeläget inför Västerviksmatchen var minst sagt mörkt för Hästens del, sju spelare saknades men till kvällens match låter tränaren Jonas Johnson meddela att August Gunnarsson är redo för spel igen.