Vita Hästens mest framgångsrika tränare återvänder hem

19 april 2019 07:12

Vita Hästen förstärker ledarsidan ytterligare med Niklas Czarnecki, den tränare som lyckats bäst med Vita Hästen tidigare.


”Niklas Czarnecki kliver in rollen som assisterande tränare och i Niklas Czarnecki finner vi en person som vet hur man vinner matcher och som utvecklat vinnarkulturer. Niklas är strukturerad och målinriktad, en lagbyggare som samtidigt ser till individens utveckling. Niklas har ett stort hockeykunnande och han lämnar inte framgången åt slumpen”, säger Rickard Rauge, ordförande i Vita Hästen.

Säsongen 2014-15 ledde Czarnecki nykomlingen Vita Hästen (som kom från Div 1) till play off till SHL, (som slutade med förlust mot MODO). Niklas har varit huvudtränare i flera SHL-klubbar och tillför stor erfarenhet.

  • 1999-03 – Linköping -Assisterande trängare i SHL och Allsvenskan
  • 2004-08 – Bofors – Assisterande och sedan Head Coach i allsvenskan
  • 2009-11 – Brynäs – Head Coach i SHL
  • 2011 – Färjestad – Head Coach i SHL
  • 2014-15 – Vita Hästen – Head Coach
  • 2015-17 – Vita Hästen – General manager
  • 2017-18 - BIK Karlskoga – Head Coach

I onsdags presenterade Vita Hästen ny Head Coach i Tony Zabel, känd för att utveckla spelares förmågor och som vet hur man vinner.

I går presenterades Niclas Mårdfelt i en för hockeysverige ny unik roll, att bygga en framgångsutvecklande vinnarkultur med metoder som också de är nya för hockeysverige, metoder som visat stor framgång och som nu senast bidrog till att rädda kvar Vita Hästen i allsvenskan.

”Den röda tråden i Vita Hästens ledarskapsförstärkningar handlar om att utveckla spelare mer än andra, skapa vinnarkulturer och bygga en långsiktig sportslig plattform som lyfter Vita Hästen.

Oavsett om du är ung eller en namnkunnig internationellt meriterad spelare ska du utvecklas och bli bättre än någonsin i Vita Hästen. Vi ska bli bäst på att utveckla redan bra och riktigt bra spelare.

Niklas Czarnecki är med sitt hockeykunnande och sin erfarenhet från ledande SHL-klubbar en mycket stark förstärkning som passar väl in det nytänk och förbättring vi vill få till på kort och lång sikt. Czarnecki är precis som Zabel och Mårdfelt personer som inte vill lämna framgång slumpen och som tror på att rusta och bygga individer i samspel med andra spelare.”

Rickard Rauge

Bild: Magnus Andersson